Şehzadeler sabaha kadar görev başındaydı

Ocak 12 ,2019



Manisa’da son günlerde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Akpınar ve Nurlupınar Mahallelerinde DSİ sulama kanallarını taşması sonucu birçok evi su bastı. Şehzadeler Belediyesi ekipleri evleri su basan vatandaşların yardımına koştu. Çalışmaları yakından inceleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, sabah saatlerinde kadar ekipleri denetleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Şehzadeler Belediyesine bağlı ekipler yaklaşık 3 gündür Manisa’da etkili olan sağanak yağış nedeni ile sabaha kadar görevdeydi. Nurlupınar Mahalle Muhtarı Süleyman Seven ve Akpınar Mahalle Muhtarı Bişar Saknuk ile de bir araya gelen Başkan Çelik, her iki mahallede yaşanan taşkınlarla ve su baskınları ile ilgili muhtarlardan bilgiler aldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik gece yarısı 03.00 sularında, yağışın etkili olması ve kar sularının erimesi ile birlikte Nurlupınar Mahallesinde bulunan Kırtık Deresinde meydana gelen su taşkınlarını önlemek için çalışmaları yapan ekiplerin alışmalarını anbean takip ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“HER ŞARTTA HALKIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Vatandaşların zarar görmemesi için Şehzadeler Belediyesinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Çelik “Gece yarısı itibarı vatandaşlarımızın zarar görmemesi için ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyorlar. Şuan bulunduğumuz nokta Kırtık Deresi ve DSİ Sulama kanalının buluştuğu nokta. Aşırı yağışlar nedeni ile karların erimesi ile birlikte dağdan gelen çakıllar ve taşlar, derenin bu kısmını tıkıyor. Bu nedenle, sokaklar ve evle su baskınına maruz kalıyor. Şehzadeler Belediyesi olarak gece saat 3 civarı olmasına rağmen ekiplerimiz ile birlikte kanalın ve derenin içerisinde biriken toprakları ve taşları temizliyor ve bir set oluşturuyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın su baskınlarından zarar görmesinin önüne geçmiş oluyoruz. Saat gecenin 3’ü olmasına rağmen halkımızın rahatı için fedakârca çalışan tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu saatte bizlerle birlikte çalışan Akpınar ve Nurlupınar Mahalle Muhtarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu gece çalışan ekiplerimizi yalnız bırakmayan mahalle halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz sabaha kadar çalışmalarını aralıksız olarak sürdürecekler. Rabbim daha büyük afetlerden korusun inşallah. Su baskınlarına maruz kalan vatandaşlarımızın da evlerini ziyaret ettik. Ekonomik durumları olmaya vatandaşlarımıza da Belediye olarak yardım elimizi uzatacağız. Yaraları sarmak için Şehzadeler Belediyesi olarak gereken neyse, halkımızın yanında olacağız” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45