Şehzadeler pazarcılara kimlik kartı dağıttı

Ağustos 10 ,2015



Şehzadeler ilçesinde yer alan Perşembe, Nurlupınar ve Alaybey pazar yerlerindeki satıcılara kimlik kartı dağıtıldı. Kartların dağıtımını yapan Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal,  zabıta ekiplerinin pazarcıları daha iyi denetleyebileceğini kaydetti. 

Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki pazarcılara, üzerinde fotoğraflarının, faaliyet gösterdikleri alan, yer ve kimlik bilgilerinin yer aldığı tanıtım kartları dağıtıldı.  Dağıtımı Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ve Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi ile birlikte yaptı. Zabıta ekiplerinin, kimlik kartları sayesinde pazarcıları daha iyi denetleyebileceği belirtildi. Pazara ve pazarcıya düzen geldiğine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Önal, “Şehzadeler Belediyesi olarak pazarcılarımızı tanıyabilmek amacıyla kimlik kartı çıkarttık. Kimlikte pazarcının faaliyet gösterdiği alan, yeri ve sicil numarası yazıyor. Bilindiği  gibi pazar yerlerini bir başkasına kiralamak yasak. Pazarcı yerini devredebilir ama başkasına kiralayamaz. Bu haksız kazanca girer. Ancak bazen zabıta ekiplerimiz tezgahın asil sahibini bulmakta zorlanıyor. Çünkü kimin durduğu belli değil. Bu şekilde pazara ve pazarcıya düzen gelmiş olacak. İlerleyen zamanlarda yakalarına takmalarını sağlayacağız. Zaten eskiden de yapılan bir uygulamaydı. Bundan sonra her hafta düzenli bir şekilde kimlik kontrolü yapılacak” dedi.

PAZARCI DA VATANDAŞ DA MEMNUN

Pazarcıların da vatandaşın da bu durumdan son derece memnun olduğunu belirten Önal, “Bu uygulama vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapmalarına imkan sağlayacak. Vatandaşlarımız kimden alışveriş yaptığını bilecek. Zabıta ekiplerimiz pazarcıları kartına göre denetleyebilecek. Pazar yerlerinde kartı olmayanların satış yapmasına izin verilmeyecek. Bu kapsamda Şehzadeler ilçemizde Perşembe pazarında 320, Nurlupınar ve Alaybey pazar yerlerinde ise toplam 300 adet kimlik kartı dağıtmış olacağız” diye konuştu.   

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45