Şehzadeler kendi parke taşını üretiyor

Şubat 12 ,2018

Şehzadeler Belediyesi, parke taşı ihtiyacının önemli bir bölümünü Sancaklıbozköy Mahallesinde ki belediyeye ait olan parke taşı üretim tesisinden karşılıyor. Günlük 600 metrekare parke taşı üretiminin yapılabildiği tesiste 6 farklı ürünün imalatı yapılabiliyor.

Şehzadeler Belediyesi, parklar, kaldırımlar ve yollarda kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan parke taşı, karo taşı ve bordür taşının büyük bir kısmını Sancaklıbozköy Mahallesinde belediyeye ait olan parke taşı üretim tesisinde üretiyor. Tesisin tek vardiya halinde günlük 600 metrekare parke taşı üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak ilçemiz genelinde parklar, yollar, kaldırımlar ve ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılmak üzere parke taşı ihtiyacımızın büyük bir bölümünü belediyemize ait olan parke taşı üretim tesisinden karşılıyoruz. Yarı otomasyonlu sisteme sahip olan tesisimiz günlük tek vardiya çalışması halinde 600 metrekare parke taşı üretimini yapabiliyor. İhtiyaç halinde vardiya sayısının arttırılması ile bu sayı daha da fazlalaşa biliyor. Sancaklıbozköy Mahallemizde bulunan bu tesisimizde 6 santim ve 8 santim olmak üzere iki çeşit kilitli parke taşı imalatının yanı sıra, 8 santim Hollanda Kilitli Parke taşı dediğimiz model, 20x50 ebatlarında bordür taşı, 75x15 bordür taşı ve yağmur oluğu taşı üretimi yapılmaktadır. Tesisimiz tek vardiya halinde bir ay boyunca tam kapasite çalışması halinde aylık ortalama 13 bin metrekare parka taşı üretimi yapabilecek kapasiteye sahiptir. Bu tesisimizde ürettiğimiz park taşı ve diğer taş imalatlarımızı Şehzadelerimizi daha da güzelleştirmek için kullanıyoruz. Kendi üretimimiz olması nedeni ile de maliyetleri en aza indirerek belediyemizin bütçesine de bir katkı sağlamış oluyoruz” dedi.