Şehzadeler' de ücretsiz tip proje verilmeye başlandı

Nisan 28 ,2016

Şehzadeler Belediyesinden köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde ev yapmak isteyen vatandaşlar ücretsiz proje desteği başladı. 30 Mart yerel seçimleri ile Şehzadeler’ de 23 Köyün mahalleye dönüştüğünü ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadelerimizde köyden mahalleye dönüşen yerlerde ev yapmak isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz proje desteği sunacağız” dedi.

Şehzadeler Belediyesi köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde ev yapmak isteyen vatandaşlara ücretsiz proje vermeye başladı. Ücretsiz olarak verilen proje’ ye ilk başvuru Güzelköy’ de ikamet eden Osman Durmuş adlı vatandaştan geldi. Şehzadeler Belediyesi olarak 14 farklı tip proje hazırladıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bilindiği gibi Şehzadeler ilçemizde 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte 23 köyümüz mahalle statüsüne kavuştu. Şehzadeler Belediyesi olarak bu mahallelerimiz ile ilgili 14 tane tip proje hazırladık. Artık mahalle olan bu yerlerde ev yapmak isteyen vatandaşlarımız plan, proje masrafı harcamadan belediyemize müracaat ettiklerinde hazırlanmış olan bu tip projelerden kendilerine uygun olanı seçip, aile yapısı ve yerin konumuna göre herkese uygun durumda projelerimizden kendine uygun olanı belirlediğinde bu projeye uygun olarak evini yapabilecek. Dolayısı ile de evini yaparken ek bir yükten kurtulmuş olacak. Bu projeler sayesinde de mahallelerimizde düzenli projeler yapılmış olacak. Bu sayede kaçak ve sağlıksız yapılaşmaya engel olmuş olacağız. Hem modern, çağdaş konutların yapılmasına vesile olacağız, hem de vatandaşlarımızı düşünerek ek bir masraftan kurtarıp bu tip projeleri ücretsiz olarak ev yapmak isteyen vatandaşlarımıza vermeye başlıyoruz. Şehzadelerimiz için hayırlı olsun” dedi. Başkan Çelik Şehzadeler Belediyesinin ücretsiz vereceği projelerden almak isteyen vatandaşların tapu ve kimlik fotokopisi ile İmar servisine müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan projeyi Başkan Çelik’ in elinden alan Osman Durmuş, Şehzadeler Belediyesi ve Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ e teşekkür etti.