Şehzadeler' de budama mevsimi başladı

Kasım 07 ,2017

Şehzadeler Belediyesine bağlı ekipler, kış aylarının da gelmesi ile birlikte Şehzadeler ilçesinin özellikle ana arterlerinde ağaç budama çalışması başlattı. Yapılan çalışmayla trafiği tehlikeye atan ağaçların dalları kesilerek caddeler daha güzel bir görünüme kavuşturuluyor.

Şehzadeler Belediyesine bağlı ekipler, kış aylarının da gelmesi ile birlikte sokak ve caddelerde bulunan, dut, çınar, ıhlamur ve birçok çeşit ağaçta budama çalışması başlattı. Yapılan budama çalışması ile ilçedeki ağaçlar bir yandan kış mevsimine hazırlanırken diğer yandan araç trafiğini tehlikeye atan ağaçlarında budandığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Belediyemize bağlı budama ekiplerimiz Şehzadelerimizin özellikle ana arterlerinde bulunan ağaçların dallarında budama çalışması başlattılar. Bilindiği gibi şehrimizin ana arterlerinde dut, ıhlamur, çınar gibi ağaçlar şehrimizi süslüyor. Bu ağaçlarda bahar aylarından itibaren dallanıp budaklanıyor. Kimi zaman bu ağaçlar vatandaşlarımızın evlerinin camlarına kadar geliyor. Kimi zaman da tehlike oluşturacak şekilde elektrik hatlarına değiyor. Bazı ana arterlerde de trafik yoluna kadar sarkan dallar trafik güvenliğini tehlikeye atabiliyor. Bu nedenle yıl boyunca bu çalışmamız yapılabiliyor. Ancak kış aylarının da gelmesi ile birlikte hem ağaçların önümüzdeki bahar aylarında daha düzenli ve güzel bir şekilde yeşermesi için hem de oluşa bilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için özellikle Şehzadelerimizin ana arterlerinde ağaç budama çalışması yapıyorlar. Budanan ağaçlardan çıkan dalları da belirlemiş olduğumuz ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak ziyan etmiyoruz” dedi.