Şehzadeler' de Rumeli'de Evlad-ı Fatihan ve göç gerçeği konuşuldu

Aralık 07 ,2017

Manisalı tarihçi yazar İlber Şiyak Şehzadeler Belediyesinin düzenlediği söyleşi programında ‘Rumeli’de Evlad-ı Fatihan ve Göç Gerçeği’ konusunu anlattı. Özellikle öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tarihi söyleşide konuşan Şiyak, Rumeli ve Balkanlar’ da ki Türklerin tarihteki yeri ve yaşamış oldukları göç olaylarını anlattı.

Şehzadeler Belediyesi Tarih Söyleşileri programları çerçevesinde düzenlenen programda Manisalı tarihçi yazar İlber Şiyak, ‘Rumeli’de Evlad-ı Fatihan ve Göç Gerçeği’ konusunu ele aldı. Tarihi Bedesten Nikâh Salonunda düzenlenen söyleşi programına Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı. Yaklaşık iki saat süren söyleşi programında tarihçi yazar İlber Şiyak, Rumeli’ de yaşayan Türkler ve bu Türklerin tarihte yaşamış oldukları zorunlu göç konularını anlattı. Bedestende bulunana öğrencilerin büyük ilgi ile izlediği söyleşi programının ardından Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Tarihçi Yazar İlber Şiyak’ a çiçek takdim etti.