Şehzadeler' de Can Güvenliği İçin Çalışıyoruz

Aralık 20 ,2015

Şehzadeler Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü arasında imzalanan iş birliği protokolü gereği Şehzadeler ilçesindeki 1812 asansörün denetimleri başladı. Bu güne kadar yaklaşık olarak 1500 asansörün denetimlerden geçtiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 1358 asansörün denetimlerden geçemediğini ve halkın can güvenliğini tehlikeye attığı için kırmızı etiketle uyarı yapıldığını ifade etti.

Şehzadeler ’de Asansörlere sıkı kontroller başladı. Geçtiğimiz yıl Türk Standartları Enstitüsü ile Şehzadeler Belediyesi arasında imzalana protokol gereği Şehzadeler ilçesinde bulunan 1812 asansörden yaklaşık 1500 asansör denetimlerden geçti. Şehzadeler Belediyesi adına TSE ekiplerinin yaptığı denetimlerde 1358 asansör Kırmızı Etiket, 5 asansör Sarı Etiket, 27 asansöre Yeşil etiket yapıştırılırken bazı asansörlerinde çalışa bilir durumda ancak bazı eksikliklerinin olduğu tespit edildi. Şehzadeler Belediyesi olarak Vatandaşların can güvenliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “ Geçtiğimiz yıl Türk Standartları Enstitüsü ile yaptığımız protokol gereği Şehzadeler ilçesinde bulunan 1812 asansörün denetimi TSE tarafından yapılıyor. Bu yıl yapılan periyodik denetimlerde 1812 asansörden yaklaşık 1500 tanesi denetimlerden geçti.  Yapılan bu denetimler neticesinde kullanımında sakınca görülen yaklaşık 1358 asansöre kırmızı etiket takılarak kullanımı yasaklandı. Bunun yanı sıra yapılan denetimlerde 5 asansöre sarı etiket yapıştırılırken sadece 27 asansör denetimlerden geçerek yeşil etiket yapıştırıldı.  Vatandaşlarımızın can güvenliği açısından son derece önemli olan bu denetimler neticesinde kırmızı etiket takılan bu asansörlerin mutlak suretle bakımlarının yapılarak eksikliklerinin tamamlanması gerekmektedir. Gerek bina yöneticilerinin gerekse o binalarda oturan sakinlerin bunu mutlaka göz önünde bulundurmaları ve gerekli tüm önemleri almaları gerekmektedir. Şehzadeler ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızınız can ve mal güvenliğini önemsiyoruz bu nedenle TSE’nin uzman ekiplerinin yapmış olduğu bu denetimler devam edecektir” dedi.