Şehzadeler Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Nisan 02 ,2016



Şehzadeler Belediyesi Nisan ayı Belediye meclis toplantısın gerçekleştirdi. Belediye Meclis toplantısında Denetim Komisyonunun titiz çalışması sonucunda oluşturulan Denetim Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi. Başkan Çelik “Titiz bir çalışma ile görevlerini tamamlayan tüm Denetim Komisyonu üyelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şehzadeler Belediyesi Nisan ayı Belediye Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik belediye meclis üyelerine 1 aylık çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geçtiğimiz gün Diyarbakır’da yaşanan terör saldırısında şehit olan polisler için baş sağlığı dileyen başkan Çelik “Geçtiğimiz gün Diyarbakır’da yapılan hain saldırı sonucunda şehit olan polislerimizi rahmetle anıyorum. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yine aynı saldırı esnasında yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yüz yıllardır bu ülke üzerinde oyun oynayan şer odakları hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacaklarıdır. Bu milletin birlik ve beraberliği hainlere alsa geçit veremeyecektir” dedi.

Terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçlerine Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyen CHP grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci yaşanan terör olaylarının biran önce sona ermesi gerektiğini söyledi. Terör örgütlerinin son zamanlarda yaptığı saldırılarda işi cinnet boyutuna getirdiğini belirten MHP Grup Başkanvekili Ziya Elmalı Devletin kararlılığı karşısında terör örgütlerinin mücadele etmekten vaz geçerek şehirlerde kitle eylemleri yaptıklarını ifade etti.

“BU MİLLET BİRLİK VE BERBERLİĞİNİ BOZMAYACAKTIR”

Yaşanan terör olaylarını sert bir biçimde eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı “AK Parti grubu adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı “Milletçe yaşanan terör olaylarını hep birlikte lanetliyoruz. Bu Millet hiçbir zaman için bu tür olaylar karşısında birlik ve berberliğini asla bozmamıştır, bozmayacaktır. Bu gün itibarı ile Adalet Bakanlığı tarafından HDP’li Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili fezlekeler Meclise gönderildi. Manisalıların beklentisi, önyargısız terör örgütlerinin başsağlığına giden bu milletvekillerinin meclisten atılmalardır. Milletçe hepimizin beklentisi bu yöndedir” dedi.

Toplamda 23 maddeden oluşan meclis toplantısında 2015 yılı faaliyet raporu ve denetim komisyonu raporu ile ilgili görüşmelerin yanı sıra 2016 yılı içerisinde görev yapacak Meclis Başkanvekilleri, Meclis kâtip üyeleri, komisyon üyeleri ve encümen üyelerinin seçimleri yapıldı. Denetim kurulu raporu yapılan oylama ile oy birliği ile kabul edilirken, 2015 yılı faaliyet raporu CHP grubunun ret, MHP grubunun çekimser AK Parti grubunun evet oyu ile kabul edildi. Faaliyet raporu oylaması esnasında kanun gereği Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik bir süreliğine toplantı salonundan ayrıldı. Faaliyet raporunun oylamasını Meclis 1. Başkanvekili Şerif Gül gerçekleştirdi. Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından Başkan Çelik meclis oturumunu yönetmeye devam etti. 2016 yılı içerisinde görev yapacak Meclis 1. Başkanvekilliğine Akif Özer seçilirken, 2. Başkanvekilliğine Mehmet Kavas seçildi. Encümen üyeliklerine İbrahim Onaylı, Adnan Kaçire, Ahmet Demir Arslan seçilirken komisyon üyelikleri seçimlerine ise yapılan oylamalarda neticesinde;  İmar Komisyon Üyeliklerine; Selman Keresteci, Akif Özer, Şerif Gül, Abdülkerim Karabulut ve Mustafa Erten, İdari Komisyon üyeliklerine; Ali Özyiğit, Selma Çertürk, Mehmet Kavas, Mustafa Zeybek ve Kaan Sert, Plan Bütçe Komisyon üyeliklerine; Ahmet Demirarslan, Asiye Zurnacı, Selma Çertürk, Emre Akgül ve İsmail Çelik seçilirken, yeni, kurulan 2 komisyon olan; Eğitim Kültür ve Turizm Komisyon üyeliklerine; İbrahim Onaylı, Mehmet Emin Çipiloğlu, Ali Delen, Çağlar Aralı ve İsa Özdemir seçildi. Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Hizmetler Komisyonuna ise; Adnan Kaçire, Mehmet Kavas, Asiye Zurnacı, Ahmet Aker ve Sezgin Say seçildi. 2016 yılında görev yapacak olan Meclis Kâtip üyeliklerine ise yeniden Ali Özyiğit ve Mehmet Kavas seçildi. Seçimlerin ardından söz alan Başkan Çelik, Denetim Kurulu ve 2015 yılı faaliyet raporunun kabul edilmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45