Şehzadeler Kaldırım Sorununu Çözdü

Ekim 13 ,2015

Şehzadeler Belediyesi vatandaşın sorununu çözüme kavuşturuyor. Şehitler İlkokulu yanında bulunan tarihi binada yapılan restorasyonun ardından kaldırımın kapatılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Söz konusu soruna Şehzadeler Belediyesi yaptığı proje ile sorunu çözüme kavuşturdu.

Şehitler İlköğretim Olunun yanında bulunan Tarihi Binada yapılan restorasyon, bina önündeki kaldırımın kapatılması nedeni ile Vatandaşlardan büyük tepki topladı. Yaklaşık 2 ay önce Şehitler İlköğretim okulunda eğitim gören öğrenciler ve vatandaşların şikâyetlerini değerlendiren Şehzadeler Belediyesi söz konusu binada inceleme yaparak sorunun çözüme kavuşması için konuyu 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna iletti. Geçtiğimiz günlerde İzmir 2. Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu yaptığı toplantıda vatandaşları rahatlatacak bir karara imza attı. Şehzadeler Belediyesi olarak vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için çalışma yaptıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “ Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Şehitler İlkokulunun yanında bulunan Tarihi Binada mülk sahipleri bir restorasyon çalışması başlatmıştı. Bu çalışma neticesinde binanın önünde bulunan kaldırım kapatılmış ve vatandaşlarımız bu konuda mağdur olmuştu. Özellikle okulların açılmasıyla öğrencilerin geçiş güzergâhı üzerinde bulunan binanın önünde büyük sıkıntılar meydana geliyordu. Okulda okuyan öğrenci kardeşlerimiz, veliler ve vatandaşlar konuyu Belediyemize şikâyet ederek çözüme kavuşturulmasını istemişlerdi. Söz konusu alanda Zabıta ve İmar işlerimize bağlı ekiplerimiz gerekli incelemeleri yaparak bir rapor haline getirmişlerdir. Bizde Şehzadeler Belediyesi olarak konunun çözüme kavuşması amacı ile söz konusu alan için iki farklı proje hazırlayarak konuyu İzmir 2. nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma kuruluna iletilmişti” dedi.

“Kuruldan Vatandaşları Rahatlatacak Projeye Onay”

Şehzadeler Belediyesi olarak 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kuruluna vermiş oldukları projelerden birinin kabul olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Geçtiğimiz hafta kurulun yaptığı toplantıda Belediye olarak yaptığımız projelerden biri kabul görmüş ve konu çözüme kavuşturulmuştur. Belediyemizin yaptığı ve kurulun onayını alan proje gereği bina bahçesi ile kaldırım arasında oluşan kot farkının gidermek amacı ile geçiş alanına engelli rampaları ve merdivenler yapılarak yayaların geçişlerinin rahat bir şekilde yapması sağlanacaktır. 2 nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun almış olduğu kararın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.