Şehzadeler Belediyesinden bal üreticilerine destek

Ağustos 22 ,2016



Şehzadeler Belediyesi 40 bal üreticisine 120 adet kovan desteğinde bulundu. Şehzadeler Belediyesi olarak tarıma her alanda destek olduklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Göreve geldiğimiz günden bu yana çiftçilerimize verdiğimiz desteklerimiz devam edecek” dedi.

Tarımsal Kalkınma ve Çiftçilere her alanda büyük destekler veren Şehzadeler Belediyesi, 40 bal üreticisine 120 adet arı kovanı dağıtımı yaptı. 120 adet kovan, Selimşahlar Mahallesinde bulunan Belediye hizmet binası önünde düzenlenen törenle bal üreticilerine dağıtıldı. Düzenlenen dağıtım törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Kavas, Şerif Gül, Selman Keresteci, Akif Özer ve bal üreticileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bizler bugün burada bu tür etkinlikler yapabiliyorsak, hizmetler sunabiliyorsak hiç şüphesiz ki tüm bunları aziz şehitlerimize borçluyuz. Bugün gönül rahatlığı içerisinde burada konuşmalar yapabiliyorsak, bu kovanları çiftçilerimize rahatlıkla dağıtabiliyorsak bunu bu vatanın huzuruna borçluyuz. Vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna hayatlarının baharında canlarını feda eden aziz şehitlerimize borçluyuz. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıyorum. Yaralılarımıza ve gazilerimize de acil şifalar diliyor, milletimize de sabırlar diliyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuz günden beri kırsal kalınmaya, kırsal hizmetlere ve üreticilerimizi desteklemeye büyük önem verdik. Şehzadeler’ de 320 bin bönüm tarım arazimiz var. Bu rakam tarımın şehzadeler için ne kadar önemli olduğunun büyük bir göstergesidir. Bu nedenle bizim de tarıma ve üreticiye duyarsız kalmamız düşünülemez. Bizim belediyecilik anlayışımız hemşerilerimizin mutluluğunu hedef alan bir anlayış. Bu nedenle bizler sadece yolların ve parkların yapımı ve bakımı içi uğraşamayız. Vatandaşlarımızı mutlu etmeyi hedef alan bir belediyeciliğin gereği olarak, tarım ile uğraşan çiftçilerimizin de işlerine katkıda bulunmak için çaba ve gayret sarf etmek bizim asli görevimizdir. Bu nedenle yeni kurulmuş bir belediye olmamıza rağmen bu güne kadar tarıma, kırsal kalkınmaya duyarsız kalmadık ve bazı etkinliklere imza attık” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE HER ALANDA DESTEK OLUYORUZ”

Şehzadeler’ de yaşayan çiftçilere her alanda destek verdiklerini ifade eden Başkan Çelik “Bugüne kadar 1200 çiftçimizi yurt içi ve yurt dışında kurulan tarım fuarlarına götürdük ki bizim çiftçilerimizde modern tarım uygulamaları ile tanışsın. Eğitime çok önem veriyoruz. Bu bağlamda da tarımda ve hayvancılıkta eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar çiftçilerimiz için 16 farklı kurslar açarak 445 çiftçimizin eğitim almalarını sağladık. Bugün de burada 15 mahallemizde ikamet eden 40 üreticimize arı kovanı dağıtımı yapıyoruz. Bal son derece önemli olan bir şifa kaynağıdır. Ancak üzülerek görüyoruz ki merdiven altında üretilen sıvılar millete bal diye satılıyor. Bir şifa kaynağını zehir’ e dönüştürmek isteyen tüccarlar var ne yazık ki. Bunlardan korunmanın yolu da üretimi arttırmaktır. Türkiye’ de vatanını bayrağını seven insanlar olarak her birimiz bulunduğumuz görevlerimizde daha çok çalışmak ve daha çok başarmak zorundayız. Öyle se üreticilerimiz de bal ile ilgili bu alanda daha çok çaba sarf etmeli ve üretime katkı sağlamalı. Bizler bununla ilgili kurslarda düzenledik. Bizim yapmış olduğumuz bu destek sembolik bir destektir. İnanıyorum ki bugün bu kovanları verdiğimiz üreticilerimiz de bunlara yeni kovanlara ilave edece ve Şehzadeler bu sayede bal üretimi noktasında bir cazibe merkezi haline gelecektir. Çünkü Şehzadelerimizde ki ormanlarımız buna müsait, bunlardan istifade ederek bal üretmemiz ve bunu tüm Türkiye’ ye satmamız lazım. Bu noktada hem sağlık açısından hem de üretime katkı olması açısından bu hizmetimizin önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün toplamda 40 ailemize 120 adet polen tuzaklı kovan dağıtımını yapacağız. Bunun yanı sıra Manisa’ da bir ilk olarak çiftçilerimiz için erken tahmin ve uyarı sistemini kurduk. Tarım il müdürlüğümüz ile koordineli olarak yaptığımız bu sistemle çiftçilerimiz olumsuz hava şartları ile ilgili erken bilgilendiriliyor. Asli görevlerimizin arasında olmamasına rağmen yaklaşık olarak ova yollarında 1200 km malzemeli bakım yaptık. Şehzadeler Belediyesi olarak daha fazlasını da yapacağız” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45