Şehzadeler Belediyesi hizmetleriyle göz kamaştırıyor

Şubat 23 ,2017



Başkan Çelik, hizmetlerini konuşturuyor

Önce gönülleri kazandı, sonra hizmetleri sıraladı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, büyük zorluklarla kurduğu Şehzadeler Belediyesinde yaptığı projeler ve hizmetlerle dikkat çekiyor. Büyük imkânsızlıklar içerisinde sıfırdan bir belediye inşaa eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Her türlü imkânsızlığa ve adaletsiz mal paylaşımına rağmen, Şehzadelerde güzel bir belediyecilik anlayışı ortaya koyuyoruz. İnsan odaklı projelerle, halkımızla sıcak diyalog sağlıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle Şehzadeler, her alanda başarıdan başarıya koşacak ve Türkiye’nin önemli ilçelerinden birisi olacak ”dedi.

2014 yerel seçimlerinin ardından 8 Nisan 2014 tarihinde Şehzadeler Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, sıfırdan yeni bir belediye kurmasına rağmen Şehzadeler’ de yaptığı birbirinden başarılı hizmetlerle Manisalıların takdirini kazanıyor. 2014 Yılında ilk defa Büyükşehir olarak seçimlere giren Manisa’ da yeni kurulan iki ilçe belediyesinden biri olan 170 Bin nüfuslu Şehzadeler Belediyesi, kapanan belde belediyelerinden kalan 6 Milyon TL’lik borç ve adaletsiz mal paylaşımı nedeniyle mağdur olmasına rağmen, kısa süre içerisinde kurulum çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayarak, Şehzadeler ilçesinin 65 Mahallesinin tamamında yaptığı hizmetlerle başarılı hizmetlerle gönüllerde taht kurdu.

“İMKÂNSIZLIKLAR İÇİNDE HALKLA İLİŞKİLERDE MARKA BİR BELEDİYE KURDUK”

Göreve başladığı ilk gün itibarı ile Merkez’ de Şehzadeler Belediyesi adına hiçbir bina verilmemesinden dolayı, yaklaşık 6 ay boyunca Şehzadeler Kaymakamlığı ile aynı bina da hizmet vermeye başlayan Şehzadeler Belediyesinin Kurucu Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak 6 Milyon TL borçla başlamış olduğumuz kuruluş sürecimizi kısa bir süre içerisinde tamamlayarak, hiçbir binası olmayan bir Belediye olarak, 65 Mahallemizin tamamına eşit şekilde hizmet vermeyi başardık. Göreve geldiğimiz ilk dönemlerde sözünü verdiğimiz halkla ilişkilerde marka belediyecilik anlayışı ile tanıştırdık. Bu bağlamda gündüz nüfusu yaklaşık 350 bin gece nüfusu 170 bin olan Şehzadelerimizde daha iyi hizmet edebilmek adına ‘Beyaz Masa’ birimimiz kurarak halkımızın Belediyemize rahat bir şekilde ulaşarak sorunlarını iletmelerini sağladık. 2014 yılının Eylül ayında kurduğumuz Beyaz Masa’ ya vatandaşlarımızdan gelen 10 Bin 128 talep,  çözüme kavuşturulmuştur.  Bunun yanı sıra kurduğumuz istihdam masamızda işsiz vatandaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. İstihdam masamız sayesinde bugüne kadar özel sektör ile yaptığımız görüşmeler neticesinde iş arayan yaklaşık 6 bin vatandaşımızın iş bulmasına yardımcı olduk. Belediyemizin kuruluşunun hemen ardından daha katılımcı bir yönetim sistemi için Kent Konseyimizi kurduk ve Kent Konseyimiz bünyesinde Kadın Meclisi, Çocuk ve Engelliler Meclislerini’ de kurarak aktif bir hale getirdik. Şehzadeler Belediyesi olarak Halkla İlişkiler verdiğimiz önemin göstergesi olarak bünyemizde kurduğumuz Sosyal Doku ekibimiz, ilçemizde bulunan 57 bin hanenin tamamını ve 4 bin 725 esnafımızı tek tek ziyaret etmiş İlçemizde yapacağımız hizmetlerimiz ve eksiklikler hakkında bir veri bankası oluşmasını sağlamışlardır. Mahallelerimizde yapacağımız hizmetlerimizde vatandaşlarımızın iletmiş olduğu talepler, bize güzel fikirler sunuyor, yapacağımız hizmetlere ışık tutuyor. ” dedi.

“SPİL ORMAN KÖŞKLERİYLE YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ OLDU”

Türkiye’nin en önemli Milli Parklarından birinin Spil Dağı Milli Parkı olduğunu ifade eden Başkan Çelik “Bilindiği gibi Spil Dağı Milli Parkımız zengin ekolojik yapısı ve çam örtüsüyle adeta bir şifa kaynağıdır. Vatandaşlarımızın konaklamaları için Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından yapımına başlanan 39 adet Spil Orman Köşkünü bakanlığımızdan kiralayıp içerisinde gerekli tadilat ve tefrişat çalışmalarını tamamladıktan sonra halkımızın hizmetine sunduk. Kışın ayrı yazın ayrı manzara güzelliklerinin olduğu Spil Orman Köşkleri yüksek doluluk oranı ile sadece Manisalı hemşerilerimizin değil Türkiye’nin birçok noktasından halkımızın ilgi odağı oluyor. Her mevsim ayrı güzelliği ile halkın sürekli ziyaret ettiği Spil Dağı Milli Parkı, Orman Köşklerinin kullanıma açılması ile birlikte yeni bir cazibe merkezi haline geldi” dedi.

“ESNAF VE ÇİFTÇİLERİMİZ İLE BİR ARAYA GELİYORUZ”    

Şehzadeler’ de yaşayan Esnaf ve Çiftçiler ile sürekli olarak diyalog halinde olduklarını ifade eden Başkan Çelik “seçim döneminde vermiş olduğumuz sözler arasında yer alan Esnaf ve Çiftçi Danışma Meclislerimizi yaparak sektör temsilcileri ile belli zamanlarda bir araya gelip, sorunlar ve çözümleri noktasında ortak kararlar alınmasını sağladık. Bundan sonra da bu çalışmamızı devam ettirerek sorunların aşılması noktasında gereken çalışmaları hayata geçireceğiz” dedi.

 

 

“SOSYAL BELEDİYECİLİK’TE İLKLERİN BELEDİYESİ ŞEHZADELER”

Şehzadeler Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik anlamında Manisa’ da birçok proje ’yi gerçekleştiren belediye olduklarını ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak birçok projeyi yapan ilk belediye olarak halkımıza hizmet ediyoruz. Göreve gelir gelmez Şehzadeler ilçemizde başlattığımız ‘Hoş Geldin Bebek’ projemiz ile yeni bebek sahibi olan ailelerin mutluluklarına ortak oluyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak Manisa’da ilk defa başlattığımız projemiz kapsamında bugüne kadar arkadaşlarımız 5600 aileye ‘Hoş Geldin Bebek’ ziyaretinde bulunarak Belediyemizin hediyelerini takdim etmiştir. Yine Manisa’ da ilk olarak ‘İkram Çeşmesi’ni hayata geçirerek sabah erken saatlerde işlerine gitmek için servis bekleyen işçi kardeşlerimize sabahları sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Şehzadelerimizin iki farklı noktasında bulunan bu İkram Çeşmelerimiz ile günde 5 bin vatandaşımıza çorba ikramında bulunuyoruz. Yine Belediye olarak kurduğumuz ‘İyi Bank’ ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımında bulunuyoruz. Belediye ekiplerimizin yaptığı titiz bir çalışma neticesinde belediyemizin ‘İyi Bank’ gıda bankasından faydalanacak olan vatandaşlarımıza verilen ‘ŞEHZADELERKART’ ile vatandaşlarımız istedikleri zaman giderek istedikleri ihtiyaçlarını içerisinde tanımlanan kredi miktarınca alabiliyorlar. ‘ŞEHZADEM KART’ uygulamasından bugün itibarı ile 472 vatandaşımız faydalanmaktadır. Yine Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyemizde başlatmış olduğumuz ATMA! PAYLAŞ! Projemiz ile evinde kullanılabilir durumda ki ihtiyaç fazlası ev eşyası ve kıyafetleri vatandaşlarımız evlerinden alıp ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz.  Bu projemizin kapsamında da bu güne kadar toplamda 1276 vatandaşımızdan gelen eşya ve kıyafetleri 3472 ihtiyaç sahibi hemşerimize ulaştırdık. Vatandaşlarımızın ATMA! PAYLAŞ! Projemize yoğun ilgisi bizleri son derece mutlu ediyor. Bu projelerimiz sayesinde Şehzadeler ilçemizde bir gönül bağı kurmuş oluyoruz” dedi.

“SPOR’A HER ALANDA DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Şehzadeler Belediyesi olarak spora büyük önem verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “ Göreve geldiğimiz yıl kuruluşunu yaptığımız Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz bünyesinde yetiştirdiği başarılı sporcular ile büyük başarıla imza atıyor. Birçok branşta faaliyet gösteren spor kulübümüz Dünya ve Türkiye çapında aldığı kupa ve derecelerle bizlerin göğsünü kabartıyor. Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüz bünyesinde spor yapan 300 sporcumuz toplamda 7 branşta yine kulübümüze ait spor salonunda antrenman ve eğitimlerini rahatlıkla yapıyorlar. Yaptıkları bu antrenman ve çalışmalar sayesinde sporcularımız bu güne kadar, Uluslarası ve Türkiye geneli olmak üzere 12 Şampiyonluk kupası, 127 altın madalya, 44 gümüş ve 38 bronz madalya alarak toplamda 211 derece alarak uluslararası arenada bayrağımızı göndere çektirerek, Türkiye geneli müsabakalarda da Şehzadeler’in ilçesini ismini duyurarak göğsümüzü kabartmıştır. Bunun yanı sıra Şehzadeler Belediyesi olarak Amatör Spor Kulüplerimize de gereken desteği sağlıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana amatör spor kulüplerimize toplamda 250 Bin TL’lik nakdi yardımda bulunduk. Her yıl açtığımız yaz spor okullarımız ile öğrencilerimizin yazın spor yapmalarını sağladık. Yine Manisa’ da açtığımız Kadın Spor Merkezimizde Manisa merkezde ki bayanlarımızın spor yapabileceği bir eseri ’de Şehzadelerimize kazandırmış olduk” dedi.

“ŞEHZADELERE GÜZEL ESERLER KAZANDIRIYORUZ”

Şehzadelere kalıcı eserler kazandırmak için büyük bir özveri ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler ilçemize hizmet ederken 65 Mahallemizin tamamına eşit hizmet ediyoruz. Bu noktada ilçemize kalıcı eserler kazandırmak adına büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Göreve gelir gelmez Şehzadelerimize bir Nikâh salonu kazandırmak için çalışmalara başlattık. Bu noktada yaklaşık 600 yılık tarihe sahip olan Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteninin Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralayarak 500 bin TL’ye restoresinin tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduk. Şehzadeler ilçemizin en büyük eksiklerinden biri olan güzel bir spor alanı kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Adnan Menderes Mahallemizde ki boş bir alanda hem Manisa’mıza hem de bölgeye hizmete edecek modern bir sosyal tesisin projesini hazırlayarak inşaa çalışmalarını başlattık. 450 BİN TL bedelle yapılan ve bugün tüm halkımıza hizmet veren Profesör Doktor Necmettin Erbakan Spor tesislerimiz halkımızın beğenisini topluyor. Yine Akpınar Mahallemizde 400 Bin TL bedelle birçok amaçlı salon ve kurs binası inşaa ederek mahallemize güzel bir eser kazandırmış olduk. Tüm bu çalışmalarımızı yaparken Şehzadeler’de yaşayan çocuklarımızı da unutmadık. Bu bağlamda ilçemizde 20 tanesi engelsiz park olmak üzere toplamda 61 takım çocuk oyun gurubunun montajını yaparak çocuklarımızın rahatça oynaya bilecekleri parklar yaptık. Ayrıca bu parklarımıza da ev hanımlarının spor yapa bilemeleri için 38 adet spor aletinin de montajını yaptık” dedi.

“VEZİROĞLU SOSYAL TESİSLERİMİZ HIZLA YÜKSELİYOR”

Manisa’nın en büyük eksikliklerinden birinin halkın düğün yapacağı yerlerin olmaması olduğunu belirten Başkan Çelik “ Manisa’mız ve Şehzadelerimiz nüfus bakımında sürekli gelişen bir yer. Bu nedenle bazı eksikliklerde ortaya çıkıyor. Manisa’mızda ki en büyük eksiklerden bir tanesi de halkımızın rahatça düğün yapabileceği sosyal tesislerdir. Bu bağlamda Veziroğlu mahallemizde Şehzadelere yakışır bir projeyi hayata geçiriyoruz. 22 Dönümlük bir alanda inşaat çalışmalarına başladığımız ve 4 Milyon 316 Bin TL’ye yapılacak olan Veziroğlu Sosyal tesisimiz tamamlandığında 789 m² kare kapalı bir düğün salonu, 2 adet açık düğün salonu, kahvaltı salonları ve otoparkı ile yaz aylarında halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

“KİRAZ PAZARI EGENİN EN GÜZELİ OLACAK”

Şehzadeler ilçesinin Kiraz yetiştiriciliği noktasında Türkiye’de önde gelen bir yer olduğunu kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Kiraz bizim yöremiz açısından son derece önemli bir üründür. Dünya’ da kuzey yarım kürenin ilk kirazı Sancaklıbozköy Mahallemizde yetişiyor. Bu da Kirazı son derece önemli bir ürün haline getiriyor. Göreve geldiğimiz ilk yıl Kiraz sezonunda ziyaret ettiğimiz Sancaklıbozköy mahallemizde mahalle aralarında, kahvehanelerde sağlıksız koşullarda yapılan kiraz ticaretinin yapıldığını gördük. Bu görüntünün ortadan kalkması için Sancaklıbozköy Mahallemize modern bir kiraz alım pazarını kazandırmak için proje çalışmalarına başladık. Tüm olumsuzluklara ve 15 Temmuz FETÖ ihanetinden sonra, devlet içerisinde ki hainlerin temizlenmesinin ardından devir işlemini gerçekleştirip, 4 Milyon 384 Bin TL bedelle yapılacak olan ve Ege Bölgesinin en güzeli olacak olan Kiraz Pazarımızın temellerini atmış olduk. Hızlı bir şekilde devam eden inşaat çalışmalarımız Allah’ın izni ile, Nisan ayı başı gibi tamamlanacak ve kiraz üreticilerimiz yeni sezonda, artık daha sağlıklı bir şartta kirazını tüccara satabilecek” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45