Sancaklı Bozköy' e yeni Eğitim Binası

Ocak 17 ,2015



Sancaklı Bozköy’ e yeni Eğitim Binası

Sancaklı Bozköy Mahallesi 75.Yıl İlkokulu bahçesinde yapımı tamamlanan anasınıfı binası hizmete açıldı. Okul bahçesinde yapılan törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sancaklıbozköy mahallesi 75.Yıl İlkokulu bahçesinde 210 Bin TL’ye mal olan ana sınıfı binası hizmete açıldı. Yapılan yatırımın büyük bir yatırım olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediye olarak binanın yapımına 35.Bin TL katkı sağladıklarını ifade etti. Eğitime gereken desteği her zaman vereceklerini ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak eğitime son derece önem verdik. Şehzadeler sınırları içerisindeki tüm okullarımıza katkıda bulunuyoruz. Gerek eğitim ile ilgili, gerekse çevre düzenlemesi ve fiziki imkânların karşılanması noktasında Şehzadeler Belediyesi seferber oluyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırım güçlü Türkiye’ye yapılan yatırımdır. Aydınlık yarınlarımıza yapılan yatırımdır. Bundan sonrada eğitime olan desteğimiz artarak devam edecektir. Bu anasınıfı olarak kullanılacak binamızda da Şehzadeler Belediyesi olarak yaklaşık 35 bin TL lik yatırımımız oldu. Bu güzel binamız çocuklarımız için hayırlısı olsun. Çocuklarımız en güzel eğitimleri alsınlar, her biri bir şehzade gibi yetişsin, çağa mühürlerini vursunlar, gönülleri fethetsinler, irfandan yoksun kalmadan büyüsünler. İrfan olmadan sadece bir bilgiye sahip olan insanların, insanları katleden canavara nasıl dönüştüğünü görüyoruz. Bizim neslimiz hem ilim sahibi hem de irfan sahibi olacak.  Fen’i bilecek, teknolojiyi bilecek ama aynı zamanda Yunus Emre’yi de Hz. Mevlana’yı da bilecek, bizi biz yapan değerleri de bilecek. İnanıyorum ki Sancaklıbozköy de vatanına, milletine, bayrağına ve maneviyatına sadık olan Yörüklerin çocukları zaten böyle yetişiyorlar. Güçlü Türkiye’yi onlar taşıyacaklar. Bizlerde onlarla gurur duyacağız” dedi.

Okul binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu “Göreve geldiğimden beri 6. Seferdir Sancaklı Boz köy mahallemize geldim. Buraya bu kadar sık gelmemiz tabi ki de bir tesadüf değil. Bu yörenin insanlarının ilgisi sıcaklığı, gözlerinde heyecanı gördükçe bizleri de mutlu ediyor. Bu günde Sayın Milletvekilimiz Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’in katılımıyla bu güzel binanın açılışı için burada bulunuyoruz. Öncelikle ben katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Milletvekilimiz sürekli eğitimin içinde oldular. Bizlerden desteklerini esirgemediler. Bizlerde Sancaklıbozköy halkı adına onlara müteşekkiriz. Belediye Başkanımız yeni seçilmesine ve yeni kurulan bir Belediye olmasına rağmen kısa sürede hizmetleri yoluna koydular. Şehzadeler ilçesinde yapmış olduğumuz her işte bizlere büyük destekleri oldu. Bu binanın yapımı sırasında 35 Bin TL lik yapmış olduğu katkı da bunun en büyük göstergesidir. Bildiğiniz gibi yazın spor okulu projemizi hayata geçirdik. Bu noktada projede en başarılı mahallemiz burası oldu. Önümüzdeki dönem içerisinde öğrencilerimiz için yaz spor okulumuzu devam ettirmeyi hedefliyoruz. Ben Birkez daha böylesine güzel bir binanın eğitimine kazandırılmasında emeği geçen her kese çok teşekkür ediyorum” dedi.

4+4+4 İlk Defa Osmanlı Döneminde Uygulandı

     Manisa Şehzadeler İlçesine bağlı Sancaklı Bozköy Mahallesinde açılışı gerçekleşen 3 derslikli Anaokulunun 210 Bin TL’ ya mal olduğunu bu bütçenin 35 Bin TL’ sının Şehzadeler Belediye Başkanlığı tarafından karşılandığını kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ eğitime sunduğu destek ve katkılardan dolayı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etti. Anne Babaların Sancaklıbozköy’ e yapılan Anaokuluna çocuklarını güvenle bırakabileceğini ve gözlerinin arkada kalmayacağını belirten Özdağ yeni eğitim sistemiyle birlikte 4+4+4 eğitim sisteminin yeni bir uygulama olmadığını aynı uygulamanın Osmanlı Devleti Döneminde de uygulandığını vurguladı. Özdağ, “Biliyorsunuz eskiden Osmanlı’da da 4+4+4 sistemi vardı. Çocuklar 4 yaşında, 4 aylıkken ve 4 günlükken mürekkep yalama törenleri yapılırdı. Yapılan bu törenlerde derlerdiler ki, çocuklar adam olsunlar, okusunlar ve memlekete hizmet etsinler. Yıllar sonra gerek o dönemin Başbakanı şu anki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la, gerek Milli Eğitim Bakanlığımız o dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer Bey’in başlatmış olduğu hamlelerle ardından da şu anki Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı ile bende Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olduğum için 4+4+4 ile beraber 8 yıllık olan eğitimin süresini biz 12 yıla çıkarttık” ifadesinde bulundu.  Konuşmaların ardından protokol üyeleri anasınıfı öğrencileriyle birlikte açılış kurdelasını kestiler.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45