ŞEHZADELERDEKİ ÖĞRENCİLER 'YEŞİL KİTAP KAHVE'YE DAHA RAHAT ULAŞACAK

Kasım 01 ,2019

Yeşilay Derneği Manisa Şubesi tarafından hayata geçirilen  ‘Yeşil Kitap Kahve’ projesinden  Şehzadelerde okuyan öğrencilerin yararlanmalarını kolaylaştırmak için protokol imzalandı. Protokol kapsamında ‘Yeşil Kitap Kahve’den yararlanmak isteyen Şehzadelerdeki öğrencilerin ulaşımı, Şehzadeler Belediyesi’nce karşılanacak.

Sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmek için gençlerimizi tehlikeye sürükleyebilecek her türlü bağımlılık ve zararlı alışkanlıkla mücadele eden Yeşilay Derneği Manisa Şubesi, kısa bir süre önce vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda güzel vakit geçirebilmeleri, kitap okuyabilmeleri amacıyla  ‘Yeşil Kitap Kahve’ projesini hayata geçirmişti. ‘Yeşil Kitap Kahve’ projesinden Şehzadelerde okuyan öğrencilerin yararlanmalarını kolaylaştırmak için protokol imzalandı. Protokol imza töreninde Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve Yeşilay Derneği Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun hazır bulundu. Protokol kapsamında ‘Yeşil Kitap Kahve’den yararlanmak isteyen Şehzadelerdeki öğrencilerin ulaşımı, Şehzadeler Belediyesi’nce karşılanacak. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Çocuklarımızın ‘Yeşil Kitap Kahve’ye ulaşımı noktasında Şehzadeler Belediyesi olarak  destek olacağız. Yeşilay Derneği Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun ve yönetimini kutluyor, tebrik ediyorum. Büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Yeşilay olarak sayısız etkinlik gerçekleştirdiler. Bunları yaparken de kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerle de ortak çalışmalar yapıyorlar. Biz bugüne kadar Şehzadeler Belediyesi olarak Yeşilay’a destek için elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik.  Bundan sonra da gerek Yeşilay’ın gerekse de kamu yararına faaliyet yürüten diğer sivil toplum örgütlerinin yanlarında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Manisa İkiz Kuleler’de 250 metrekare kapalı, 350 metrekare açık alan da hizmet veren ‘Yeşil Kitap Kahve’nin yer tahsisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılırken; kahvede çalıştırılan personel ihtiyacı Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Bürosu ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerinin yarı zamanlı çalıştırılması sonucu karşılanıyor. Yeşil Kitap Kahve’de öğrenciler için yapılan çeşitli konulardaki bilgilendirme eğitimleri ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün gençlik liderleri tarafından veriliyor.