ŞEHZADELER TEMMUZ MECLİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Temmuz 03 ,2019



Şehzadeler Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. On maddenin görüşüldüğü Meclis’te Ayvacık’ın mahalle statüsünden çıkarılıp Sancaklıuzunçınar Mahallesi’ne bağlanması uygun bulunmadı. 23 Haziran’da yapılan İstanbul seçimleri de gündeme gelirken; Başkan Çelik “Demokrasiye inanıyoruz ve millet iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Türkiye’de tek adamlık rejimi var diyenler umuyoruz ki biraz olsun mahçup olmuşlardır” şeklinde konuştu.  

 

Şehzadeler Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Çelik, Haziran ayı içinde belediyenin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

“ŞEHZADELERİN DEPREM GEÇMİŞİ GELECEĞE IŞIK TUTACAK”

Başkan Çelik imzaladıkları protokol ile Şehzadelerin deprem belleğini tespit edecek bir çalışmaya imza atılacağını ve gelecekteki çalışmaların da bu depremsellik geçmişi dikkate alınarak planlanacağını söyledi. Başkan Çelik “2011 yılında yayınlanan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında; Şehzadeler Belediyesi olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi, Manisa Valiliği YİKOB ve Sanko Enerji arasında bir protokol imzaladık. Bu protokol ile Manisa Fayı’nın doğu kısmını oluşturan Yukarıçobanisa-Manisa arasındaki bölgenin, geçmişteki deprem hareketliliği belirlenecek. İlçemizde gelecekte gerçekleştireceğimiz yapılaşma ve kentleşmeyi de bu hareketliliği dikkate alarak planlayacağız.” dedi.

BELEDİYEDEN EĞİTİME DESTEK

Şehzadeler Belediyesi’nin eğitim alanında yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde her yaz yapılan Üst Sınıfa Hazırlık ve Hızlandırılmış Yaz Kursu’nu bu yıl da başlattık.  17 Haziran- 9 Ağustos tarihlerinde verilecek kursta, 6. ve 7. sınıfta okuyan 240 öğrencimiz Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi dersler görecek. Yine Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi’nde öğrencilerimiz için geçmiş yıllarda da verdiğimiz LGS (Liseye Geçiş Sınavı) hazırlık kursumuzu bu yıl da açıyoruz. Ön kayıtları almaya başladık. Bu ay içinde kursumuz başlayacak. Kurslarımız için 400 kişi başvurdu. Yapılan sınavlar sonrası 101 öğrencimiz kesin kayıt hakkı elde etti.” şeklinde konuştu.  Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Adnan Menderes Mahallesi’nde yaptığımız içerisinde 19 adet işyerinin yer alacağı Şehzadeler Belediyesi Ticaret Merkezi inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu ay sonunda çalışmaların tamamlanmasını planlıyoruz. Karaoğlanlı’da restorasyon çalışmalarına başladığımız tarihi bina için çalışmalarımız sürüyor. Kurul onayı süreci devam ediyor. Şehzadeler ve Manisa genelinde beklenen imar noktasında büyükşehir belediyesi ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehzadelerimize bir organize sanayi kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Bu doğrultuda Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yetkilileri ile fikir alışverişlerimizin de startını verdik.”

AYVACIK MAHALLE OLARAK KALACAK

Başkan Çelik’in açılış konuşmasının ardından meclis gündeminin görüşülmesine geçildi. On maddenin görüşüldüğü Temmuz ayı meclisinde Ayvacık Mahallesi’nin mahalle statüsünden çıkarılıp çıkarılmayacağı da karara bağlandı.  İdari Komisyonun raporu doğrultusunda Ayvacık’ın mahalle statüsünden çıkarılıp Sancaklıuzunçınar Mahallesi’ne bağlanması uygun bulunmadı. Karar oy birliğiyle alındı.

KOMİSYONA ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre Gayrımenkul Satış Komisyonu’na üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinden Cesim Çiçek asil, Cem Şimşek yedek üye olarak komisyon üyeliğine seçildi.

“UMUYORUZ Kİ BİRAZ OLSUN MAHÇUP OLMUŞLARDIR”

Meclis’te, 23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi de gündeme geldi. CHP ve İYİ Parti Grubu adına konuşan grup sözcüleri yapılan seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu ve başkanlığa seçilen Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’na başarı dileklerini iletti.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederek “Demokrasiye inanıyoruz ve millet iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Türkiye’de tek adamlık rejimi var diyenler umuyoruz ki biraz olsun mahçup olmuşlardır” şeklinde konuştu.  

KERESTECİ VE ÖZTEN’E BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER

Geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden meclis üyesi Selman Keresteci ile annesini kaybeden MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten’e başsağlığı dikeklerinin de iletildiği meclisin bir sonraki toplantısının, 5 Ağustos  Pazartesi günü saat 18:00’da gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45