ŞEHZADELER PARK'A GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Mart 09 ,2019



Şehzadeler Belediyesi tarafından eski Sümerbank arazisi üzerinde bulunan 17 bin 500 metrekarelik alanda yaklaşık 15 milyon TL’ye yaptırılan Şehzadelerpark, görkemli bir törenle resmen kapılarını halka açtı.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu parkı, Manisa’mızın, Şehzadelerin güzel insanlarına, dönemimizin en büyük eseri olarak armağan ediyoruz.” dedi. 

Şehzadeler Belediyesi’nin Kentsel Tasarım Dalında Ödüle layık görülen Şehzadelerpark Projesi gerçekleştirilen açılış töreni ile kapılarını resmen vatandaşlara açtı. Açılış törenine Manisa Valisi Ahmet Deniz, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen ve Tamer Akkal, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve çok sayıda davetli katıldı.

DİAROMİK MESİR MÜZESİ BİR EKSİĞİ GİDERDİ

Törenin açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, seçildikleri günden bu yana Şehzadeler halkına söz verdikleri hizmet ve yatırımları bir bir hayata geçirmiş olmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını ifa etti.   Şehzadeler Belediyesi’nin büyük projelerinden biri olan Şehzadelerpark hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Başkan Çelik şöyle devam etti;  “Şehzadelerpark 17 bin 500 metrekarelik alanda kurulmuştur. 4 ayrı temanın birlikte işlendiği projemizde, yılın 365 günü Mesir Festival heyecanının yaşanabileceği, Diaromik Mesir Müzesi’ni hayata geçirdik. Müzemizde 16. Yüzyıl Manisa’sı ve Mesir Saçım Töreni, görüş açısına göre, diaromik olarak resmedilmiştir. Resim içerisinde, Türk-Osmanlı dönemi yapıları, geleneksel konutları, mahalle dokusu ve yerel halkı, dönemine sadık kalınarak yansıtılmıştır. 16.yüzyıl Manisa’sı gerçeklik etkisi oluşturacak şekilde büyük bir özenle resmedilmiştir.  Yaklaşık 637 metrekare kapalı alanın dışında, ayrıca 600 metrekare sanatsal resimlerin kullanıldığı alanın bulunduğu Diaromik Mesir Müzemizin,  478 yıllık tarihi bir geçmişi olan Mesir’in tanıtılmasında, önemli bir etkisi olacaktır. Özellikle şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere Mesir geleneğimizi tanıtma imkânına kavuşarak, Manisa’nın çok önemli bir eksiğini tamamlamış olduk.”

ARTIK ŞEHZADELERİMİZİ DAHA İYİ TANITACAĞIZ

Şehzadelerpark içinde yer alan Miniaşehzadeler Projesi’nin de yine seçim dönemi söz verdikleri önemli projelerden biri olduğunu dile getiren Başkan Çelik “Çoğunluğu Manisa’daki tarihi eserlerimiz olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi eserlerimizi tanıttığımız Miniaşehzadeler Projemizde 32 adet tarihi yapımızın, Türkçe İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Manisa Şehzadeler kenti. Şehzadeler kenti Manisa’mızda maalesef bugüne kadar, Manisa’mızda şehzadelik yapan şehzadelerimizin tanıtımını yapamıyorduk. 13 adet birebir boyutta şehzade figürlerini parkımıza yerleştirdik. Şehzade figürlerimiz de Şehzadelerpark’a ayrı bir değer ve anlam kattı.” diye konuştu. 

ÇOCUKLAR İÇİN MASAL PARK

Şehzadelerpark’ta çocukların hayallerini süsleyen Masal Parkı’nın da yer aldığını kaydeden Başkan Çelik  “Çocuklarımızın büyük beğenisini kazanan Masal Parkı’nda29 ayrı çizgi film konsepti uygulanmış, 168 adet ayrı figür kullanılmıştır. Şehzadelerpark’a ayrı bir renk katan Masal Parkımız Ege Bölgesi’nde örnek bir projedir.” dedi.  

PROJE İÇİN HİÇBİR AĞAÇ KESİLMEDİ

Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü; “Yine Şehzadelerpark içerisinde; etrafında oturma yerleri bulunan 571 metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet, 310 metrekaresi kapalı, 270 metrekaresi açık alan, toplam 580 metrekare alana sahip bir kafeterya, 34 metrekare güvenlik binası ile tarihte kurulan 16 Türk Devleti’nin bayraklarının yer aldığı bir bölüm yapılmıştır. 1600 metre uzunluğunda ve toplamda 2880 metrekare yürüyüş yolu yapılmış, 3200 metre bordür döşenmiştir. Bütün bu çalışmalar yapılırken, alandaki ağaçlar korunmuştur. Peyzaj çalışmaları kapsamında 150 kamyon bahçe toprağı, 11000 metrekare çim 25 bin 146 adet çalı, 38729 adet mevsimlik çiçek ve 10 bin 734 adet yer örtücü bitki kullanılmış, ayrıca mevcut alandaki ağaçlara ilaveten, 759 adet ağaç, 1145 adet ağaççık dikimi gerçekleştirilmiştir.” 

DÖNEMİMİZİN EN BÜYÜK ESERİ

Şehzadelerpark’ın 14 milyon 941 bin TL’ye mal olduğunu aktaran Başkan Çelik “31 Aralık 2018 itibari ile kapıları halkımıza açılan Şehzadelerpark’ı her hafta binlerce vatandaşımız ziyaret ediyor. Özelikle hafta sonları bütün ilçelerimizden ve civar illerden günlük yaklaşık 20 bin civarında vatandaşımız çocuklarıyla birlikte parkımızı geziyorlar. Bu parkı, Manisa’mızın, Şehzadelerin güzel insanlarına, dönemimizin en büyük eseri olarak armağan ediyoruz.  Törende daha sonra protokol üyeleri birer konuşma yaparak, Şehzadelerpark’ın Manisa’daki büyük bir eksikliği giderdiğini dile getirerek Başkan Çelik’e hayata geçirdikleri proje için teşekkür ettiler. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından törene katılanlar hep birlikte Şehzadelerpark’ı gezdi. 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45