'Rahmet ve Minnetle anıyoruz'

Kasım 09 ,2017

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’ in vefatının 79. Yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği hedeflere emin adımlarla ulaşmak için Şehzadeler Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün vefatının 79.yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yıldönümünde minnet ve şükranla yâd ediyorum.  Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Son 15 yılda yapılan reformlarla muasır medeniyetin üstüne çıkma yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almayı başararak Atatürk’ün manevi mirasıyla birlikte istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Atatürk; “ Milli kültürü, ilim ve fenle taçlandırmayı, gelecek nesillere ecdadını tanıtmayı, çok çalışmayı, birlik ve beraberliğimizi korumayı, istiklal ve istikbale sahip çıkmayı, Cumhuriyeti ilelebet yaşatmayı, yurt ve dünya barışını korumayı, muasır medeniyetin üstüne çıkmayı, Milletimize sporu sevdirmeyi ve genç nesli en iyi şekilde yetiştirmeyi, halkın iradesinin üstünde güç tanımamayı, bu vatanı ve Cumhuriyeti” hedef ve manevi miras olarak bıraktı.  Bütün bu nedenlerle Atatürk, yetişmekte olan genç nesle her yönüyle gerçek manasıyla yeniden anlatılmalı, O’nu kendi dar ideolojilerine kalkan ederek Milleti bölmek isteyenlere fırsat verilmemelidir. Şehzadeler Belediyesi, Atatürk’ün milletimize kazandırdığı değerlerin, bize bıraktığı vatan, Cumhuriyet ve demokrasi gibi mirasın, gösterdiği hedeflerin bilincindedir ve çalışmalarını bu bilinçle yürütmekte; Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkmakta, birlik ve beraberliği geliştirmeye çalışmakta, şehrin imarı, gençliğin eğitimi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının Tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.