Özel günde özel misafirler

Mart 21 ,2016



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü nedeni ile Down sendromlu çocukları makamında ağırladı. Down sendromlu çocukları makamında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeleri engelsiz bir şehir yapmak için çalışıyoruz” dedi.

21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü nedeni ile Down sendromlu çocuklar Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i makamında ziyaret ederek, Başkan Çelik’in yakasına ‘Tıpkı Sizin Gibiyiz + 1 Farkla’ sloganının olduğu etiketi taktılar. Yapılan ziyarete Down sendromlu çocukların yanı sıra Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Pazar, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve aileleri katıldı. Şehzadeler Belediyesinin engelli dostu bir belediye olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi engelliler Meclisi Başkanı Selami Pazar “21 Mart Dünya Down Sendromu farkındalık günü nedeni ile insanlarda bir farkındalık yaratmak adına sizleri ziyaret ettik. Bu kardeşlerimiz sizi çok seviyorlar. Bu gün onların günü. Bu gün onları en çok mutlu etmenin yolu sizleri ziyaret etmeleriydi. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak bu tür konularda birçok projeler etkinlikler yapıyoruz. Belediyemiz de bize çok destek oluyor. Bu gün bizleri ve bu özel kardeşlerimizi makamınızda ağırladığınız için sizlere çok teşekkür ederim” dedi.

“ENGELSİZ ŞEHZADELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Şehzadeler Belediyesi olarak tüm engel gruplarının sorunlarına karşı kayıtsız kalmadıklarını ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanımız ve yöneticileri Down sendromlu kardeşlerimiz ile birlikte bizi ziyarete geldiler. Bu anlamlı ziyaret nedeni ile kendilerine teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Sizleri burada ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Toplumda engelli vatandaşlarımız ile ilgili farkındalığı arttırmamız lazım. Bizlerde Down sendromlu kardeşlerimiz için +1 Farkla diyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz, çocuklarımız. Dolayısı ile hayatı engellilerimiz için yaşanır, engelsiz hale getirmek için, toplumumuzun bütün kesimlerine büyük görevler düşmekte. Bu nokta da ben Manisalı hemşerilerimizin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak bizde kurulduğumuz günden bu güne kadar engelli dernekleri ile sivil toplum kuruluşlarımız ve ailelerimiz ile birlikte ne yapabiliriz diye hep toplantılar yaptık ve elimizden gelenleri bu güne kadar yapmaya çalıştık. Bundan sonra da Şehzadeleri engelsiz bir şehir haline dönüştürmek için çaba ve gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Ben böylesine özel bir günde bizleri ziyaret eden değerli başkanıma, yöneticilerine ailelere ve kardeşlerimize çok teşekkür ediyor, bütün toplumumuzun dikkatini 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık gününe çekmek istiyorum” dedi. 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45