Mutlu bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz

Aralık 29 ,2017

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni yıl nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında “Yeni yılın tüm insanlık alemine güzellikler huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni yıl dolayısı ile yayımladığı mesajında “Önümüzdeki Pazar günü bir miladi yıl bitiyor, yeni bir yıl başlıyor. Zamanın maddeleşmiş hali olan dünya ve evrende insanın mutlak bir sona doğru ilerleyişi devam ediyor. Ölümlü olan insan için en kıymetli zaman dilimi bu dünya hayatıdır. Bir ömürle sınırlı olan bu hayatın her anı, düşünmesini ve ders almasını bilen insan için sayısız nimetler ve fırsatlar barındıran hazine gibidir. Geçen her an bu hazineyi azaltıyor. Biz bu hayatımızda sadece gelecek nesillerin yaşayacağı dünyayı değil aynı zamanda kabir ve ahiret hayatımızı da inşa ediyoruz. O nedenle zaman ölçümü için oluşturduğumuz bir takvimin değişip yenisinin başlaması karşısında, gerçeklere gözümüzü kapayarak, kucak açtığımız sahte mutluluklarla avunamayız. Hayatımızı tehdit eden unsurlardan kurtulmak ve yeni nesillere müreffeh bir gelecek inşa etmek için Milletçe yapacak daha çok işimiz var.  Geleceğimizin huzur ve hayır içinde geçmesini dilemek için mutlaka başkalaşmak zorunda değiliz. Başkalaşarak, özünden uzaklaşarak, yaratılış gayesini inkâr ederek kendisi kalabilmiş bir Millete tarih tanık olmadı. Geçmişin hata ve eksiklerini yarınlara taşıyamayız. Bir takvim yılı bitip bir yenisinin başlayışında hiçbir muhasebemiz olmayacaksa bu ölçümün ne anlamı kalır? Geçmiş zaman hatalarıyla ve eksikleriyle dolu bir geleceğe yeni nesilleri mahkûm edemeyiz.  Bu anlayış ve kabuller üzerine kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz ve aynı duyarlılıkla çalışmalarını sürdüren Şehzadeler Belediyesi, Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin öncülüğünde diğer tüm paydaşlarıyla ve sevgili hemşerilerimizle birlikte çağdaş bir kent oluşturmanın, eksikleri tamamlanmış, sorunlardan ve hatalardan arınmış bir Şehzadeler ’in gayretindedir. Yeni yılın; Şehzadeler’in, Türkiye’nin ve tüm dünyanın geçmişin mutsuzluklarından ve olumsuzluklarından arındığı, herkesin hakkının, hukukunun korunup güvence altına alındığı bir yıl olması bizim de temennimiz ve çabamızdır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimin, aziz milletimin ve tüm insanlığın yeni yılını kutlar; yeni yılın geçmişten daha güzel, hayır, huzur, sevgiyle dolu ve herkesin bu şuurla yaşamını sürdürdüğü bir yıl olmasını dilerim” dedi.