Muhtarlardan Çelik'e Tarihi Bina Teşekkürü

Ekim 08 ,2015



Geçtiğimiz hafta Belediye Meclis toplantısından Akıncılar mahallesinde atıl durumda bulunan tarihi bina için alınan karar Akıncılar mahallesinde büyük sevinç yarattı. Geçtiğimiz gün mahalle halkının ziyaret eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i mahalle halkı büyük sevinçle karşıladı.

Akıncılar ve çevre mahallelerin 40 yılı aşkındır sorunu olan atıl durumdaki tarihi binanın Şehzadeler Belediyesince hayata kazandırılacağı haberi o mahallelerde yaşayan vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı. Belediye meclisinin aldığı kararın ardından Akıncılar mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çelik mahalle halkı tarafından sevgiyle karşılandı. Akıncılar Mahallesindeki ziyarete Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in yanı sıra AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Belediye Başkan yardımcıları İsmail Önal, Süleyman Çoban, Mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Akıncılar, İbrahim Çelebi ve Mimar Sinan mahallelerinin yaklaşık 40 yıllık sorunu olan tarihi binanın restore edildikten sonra 3 mahalleyi cazibe merkezi haline getireceğini ifade eden Başkan Çelik “Çok değerli muhtarlarımız değerli mahalle sakinlerimiz bu gün Akıncılar ve çevresindeki mahallelerimizin belki de 40 yıllık sorunu olan metruk bina mahallelerimizde gerek güvenlik konusunda gerekse de temizlik konusunda sorunlar oluşturuyordu. Biz göreve geldikten sonra bu konunun üzerine eğildik ve ısrarla konunun takipçisi olduk. Binanın tüm hissedarları ile görüştük ve 1 milyon 80 bin TL’ lik kamulaştırma imzalarını attık. Teknik arkadaşlarımız bu binanın restorasyon projelerini hazırlıyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu projemizi onayladıktan sonra binayı aslına uygun bir şekilde restore ederek güzel bir görünüme kavuşturup Belediyemizin sosyal faaliyetlerinde kullanılmak üzere halkımızın hizmetine sunacağız. Yapacağımız bu çalışma ile hem bu civardaki mahallelerimizi kötü görüntüden kurtaracağız hem de belediye olarak bu binada güzel bir sosyal tesis yapacağız. Bu bölgede oturan tüm hemşerilerimiz için, Şehzadelerimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MUHTARLARDAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Akıncılar mahallesin olarak büyük bir sorundan kurtulduklarını ifade eden Akıncılar mahalle muhtarı Haydar Güleç” Bu tarihi metruk bina uzun yıllardır mahallemizin kanayan bir yarasıydı. Daha önceki belediyeler döneminde bu bina ile ilgili çalışmalar yapıldı ancak hiçbir sonuç alınamamıştı. Bu çalışma Şehzadeler Belediyesine nasip oldu. Bu büyük hizmetlerinden ve mahallemizi büyük bir dertten kurtarmasında dolayı değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Uzun yıllar İbrahim Çelebi mahallesinde ikamet ettiğini belirten İbrahim Çelebi mahalle Muhtarı Rıza Vurganer “Ben uzun yıllardır burada Velioğlu camisinin yanında oturuyorum. Bu metruk binanın mahalleye ve mahalle sakinlerine zarar verdiğini iyi biliyorum. Daha öncede defalarca konuyu yetkililere defalarca iletmiştik. Bu sorunu çözmek Sayın Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e nasip oldu. Ben Ömer Faruk Çelik başkanıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akıncılar mahallesindeki tarihi binanın sahibin vefatının ardından mirasçıların bir türlü anlaşamadığını ifade eden Mimar Sinan mahalle muhtarı Ziya Bilgin “Bu metruk bina Mahalle halkı arasında köse Halit adıyla bilinen değerli bir büyüğümüzün binasıydı. Kendisi vefat edince bu mülk mirasçılarına kaldı. Mirasçılarıyla uzun yıllar uzlaşmaya varılamadı. Değerli Belediye Başkanımız bir zoru başarmış ve mirasçıları bir araya getirmiş mahallemizin uzun yıllardır süren bu sorunun çözmüştür. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mahallemiz ve mahalle sakinlerimiz için güzel bir proje yapacaktır” dedi.

“ŞEHZADELERDE HİZMETLER DEVAM EDECEKTİR”

Şehzadeler Belediyesinin güzel projelere imza attığını ifade eden AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan “Şehzadeler Belediyemiz hizmete devam ediyor. Manisa’mız da herkes tarafından bilinen, bir zamanlar Köse Halit’ e ait olan bu bina metruk olması nedeni ile farklı farklı insanların girip çıktığı, bi yer olmuştu. Daha sonra açık olan giriş yerleri kapatılarak biraz daha güvenli bir hale getirilmişti. Sayın başkanımız burayı restore etikten sonra güzel bir sosyal tesis haline getirmiş olacak. Bu sosyal tesisten tüm Manisa halkı faydalanmış olacak. Aynı zamanda manevi bir havası olan bu bina ile inşallah Manisa’mız güzel bir sosyal tesise kavuşmuş olacak” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45