Manisa'nın fethinin 701. yılı törenle kutlandı

Ekim 24 ,2014



Saruhan Bey, Şehzadeler’de dualarla anıldı

Şehzadeler Belediyesi, Manisa’nın fethinin 701. yıl dönümü nedeniyle “Manisa’nın Fethinin 701. Yılı ve Saruhan Bey’i Anma” programı düzenledi. Saruhan Bey Türbesi’nde gerçekleştirilen törende büyük coşku yaşandı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bu fetih ömrümüzün Manisa’da geçecek günlerinin yol haritası olan kader çizgimizin ilk işaretlerinden biri ve en güçlüsüdür” dedi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen “Manisa’nın Fethinin 701. Yılı ve Saruhan Bey’i Anma” programı Saruhan Bey Türbesi’nde gerçekleştirildi. Programa  AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Şimşek, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Asiye Zurnacı, Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Belma Çağ, daire müdürleri, AK Parti teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Manisa Mesir Mehterinin konseri ile başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Çelik, “Manisa’nın, 1313 yılının 25-26 Ekim tarihlerine denk gelen Regaip Kandili gecesi Anadolu’ya gelen Türkmen Beylerinden Alpagu Oğlu Saruhan Bey komutasındaki askerler tarafından fetih edilişinin 701. yılı kutlu olsun. Sadece Manisa’nın yaşadığı 701 yıllık tarihi serüven; insan, vatan ve devlet konusunda düşünmesini ve akıl etmesini bilenler için muhteşem ve manidar nice dersler var. 26 Ağustos Malazgirt Zaferinin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, 8 Eylül Manisa’nın kurtuluşunun, 25 Ekim Manisa’nın fethinin ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümü. Bu topraklar ihmale gelmez, fitneyi kaldırmaz, haktan ayrılana hürriyet sunmaz, burada yaşamak sürekli imtihanda olmayı, Allah’a verdiğimiz sözde durmayı gerektirir. Manisa’nın fethi; hak, adalet ve hukuk tanımayan, insana saygısını yitirmiş ve kokuşmuş bir medeniyetin yerini insan merkezli, hak dostu ve güzel ahlakla taçlanmış yeni bir medeniyete bırakmasıdır. Atalarımız Manisa’yı yerli halkla savaşarak ele geçirmedi, kimsenin malına, canına, namusuna kastetmedi, onların gönüllerini fethetti. Onları huzura, adalete, mal ve can güvenliğine kavuşturdu, güzel ahlakla tanıştırdı, yeni bir medeniyetle buluşturdu. Onların kurduğu güçlü medeniyet sayesinde, çeşitli kırılmalara rağmen 701 yıldır bu topraklardayız. Atalarımız ‘yaratılanı yaratandan ötürü sevdiler.’ İnananı kardeş, inanmayanı Allah’ın emaneti bildiler ve herkese eşit muamele yaptılar, hoşgörüyle baktılar. Din, dil, ırk ayrımından uzak durdular. İnsan olmayı en büyük şeref bildiler. Yıkan değil, yapan bir medeniyet kurdular. Yeni bir belediye olmamıza rağmen ihmale uğramış her alana el atıyoruz. Yaptıklarımızı asla kâfi görmüyoruz. Fethin gelecek yılki programına bugünden başlıyoruz. Bu yıl mütevazı imkânlarla yaptığımız kutlama, geleceğin müjdeli habercisidir. Şehzadeler Belediyesi olarak, bize, bu toprakları yurt bırakan, vatan kılan kutlu mirasın sahibi atalarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun ve fethin 701. yıl dönümü tüm hemşerilerimize ve milletimize kutlu olsun” dedi.

VEKİLLER MANİSA’NIN FETHİNİ KUTLADI

Başkan Çelik’in ardından konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Manisa’yı fetheden kişiyi Manisalıların tamamının bilmesi gerekiyor. Geçen sene burada bir tören düzenlemiştik, fethin 700. Yılını kutladık. Şimdi 701 ve bu devam edecek. Manisalılar Saruhan Bey’i, Kanuni’yi, Fatih’i, 17 şehzadeyi, bu yörede yaşamış olan tüm kahramanlarımızı hatırlamış olacaklar. 1313’lü yıllarda buraya yiğitler geldi. Saruhan Bey ve kardeşleri İlyas Bey, İshak Bey, İsa Bey buralara geldiler ve fethettiler. Şehzadeler Belediyesi’ne böyle güzel bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.  AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise, “Saruhan Bey’i, arkadaşlarını rahmetle, minnetle şükranla anıyorum. Bugün bütün güzelliklerin bir arada olduğu önemli bir gün. Böylesine bir günü organize eden Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar ülkemizin birliğini beraberliğini arttırmak, tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ruhunu geliştirmek için elbirliği yapmamız gerekiyor. Bu anlamda bütün hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza inancımız tamdır. Böylesi bir ülkede huzurlu ve mutlu yaşıyoruz. Bunu bozmak isteyenlere elbirliğiyle fırsat vermeyeceğiz. Bu vesile ile Manisa’nın  fethinin 701. yılını kutluyor ve Saruhan Bey’i rahmetle anıyorum” diye konuştu.  Konuşmaların ardından fetih duası okundu. Program sonunda törene katılanlara lokma ikram edildi. 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45