Manisalı Bektaşiler demokrasinin yanında

Temmuz 29 ,2016



Yeniköy Mahallesinde yaşayan Alevi, Bektaşi vatandaşlar 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı bir açıklama yaparak “Yapılan hain darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin ve Devletimizin yanındayız” dediler.

15 Temmuz gecesi Ordu’nun içine sızmış olan fetullahçı terör örgütü üyeleri tarafından Cumhurbaşkanı ve Hükümete karşı yapılan darbe girişimine karşı tüm Türkiye meydanlara inerek demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor. Yapılan darbe girişimine karşı bir tepki de Manisa Hacı Bektaş-ı Veli Derneğinden geldi. Yeniköy Mahallesinde bulunan Cemevinde yapılan basın açıklamasına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Levent Bolut, Bektaşi Babası Sebahattin Kurtoğlu katıldı. Manisa’ da yaşayan Bektaşiler olarak yaşanan darbe girişimini lanetlediklerini ifade ede Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanı Levent Bolut “15 Temmuz gecesi kahraman ordumuzun içerisine sızmış olan Fetö terör örgütünün organizesinde bir grup hain tarafından yüce Türk milletine ve özgür iradesi ile görevinin başında bulunana Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve 92 yıldır dimdik ayakta duran Cumhuriyetimize karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunmuştur. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği olarak 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen bu alçakça girişimi lanetliyoruz. Bu alçakça girişime karşı milletimizin gösterdiği birlik ve beraberlik takdire şayandır. Demokrasimize sahip çıkan milletimize siyasi parti liderlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ederiz. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir. Bu devletin içinde yaşayan herkesin demokrasinin yanında yer alması gerekmektedir. Demokrasilerde hükümeti halk seçer dolayısı ile millet demokrasi ile tercihlerini sandığa yansıtarak kendi kendini yönetir milletin seçtiğinin dışında yuvalanmış paralel devlet yapılanmalarını asla tanımıyoruz” dedi.

“OHAL İLE DEVLETİN İÇİNDEKİ HAİNLERİN TEMİZLENMESİNİ DESTEKLİYORUZ”

Olağanüstü hal ile devlet içindeki hainlerin temizlenmesini desteklediklerini ifade eden Bolut “Bakanlar kurlunun almış olduğu karar ile uygulanan OHAL ile devletin içine sızmış olan paralel örgüt yapılanmasının temizlenmesini destekliyoruz. Bu ülkede yaşayan Bektaşiler olarak bu Milletimiz ile birlikte huzur içinde yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda yaşanan acı tecrübeleri çoktan unuttuk. Türkiye Cumhuriyeti, Türk’ü, Kürt’ ü, Alevi’si, Laz’ı, Çerkez’i ile bir bütündür. Bizleri hiçbir güç asla bölemeyecektir. Siyasi düşüncelerimiz, yaşan tarzlarımız farklı olabilir ama bu bayrak altında birbirimizi severek ve saygı duyarak yaşayacağız. Ülkemizi bir takım dışarıda ki işbirlikçileri ile parçalamak isteyen hainler bilsinler ki biz Bektaşiler olarak her zaman demokrasiden yana olduk. Bundan sonra da bütün hain girişimlere karşı demokrasinin dolayısı ile de milletin seçtiği Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin yanında olacağız. Hacı Bektaş-ı Veli Derneği olarak 15 Temmuz tarihinde kahramanca darbeye karşı durarak şehit olan vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dilerim. Ayrıca yıllardır özlemini duyduğumuz bu dergâhımızı yaparak ibadetlerimiz rahatlıkla yapma imkânını suna, Yeniköy Mahallemizde yıllardır beklediğimiz birçok hizmeti yaparak gönüllerimizde taht kuran Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“MİLLETİMİZ İRADESİNE, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

Yapılan darbe girişimine karşı Milletçe birlik içerisinde karşı durulduğunu ifade ede Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Yeniköy Mahallemizde Bektaşi can kardeşlerimiz ile bir aradayız. 15 Temmuz gecesi asker kıyafeti giymiş olan alçak teröristler tarafından haince bir darbe girişiminde bulunuldu. Masum sivillerin üzerine korkmadan helikopterlerden ateşler edildi. Sivilleri şehit ettiler. Ama milletimiz her partisiyle büyük bir direniş göstererek iradesine demokrasisine sahip çıktı. Bu darbe girişiminde bulunan alçak fetullahçı terör örgütünün mensupları Türkiye’yi bir kaosa sürüklemek istiyorlardı. Türkiye’de bir iç savaş çıksın istiyorlardı. Ama bu kirli emellerine ulaşamadılar biz bu gün Türkiye’ de her siyasi görüşe sahip insanlarla bir aradayız. TBMM’ de ki partilerin Genel Başkanları, Cumhurbaşkanımız ile istişareler yaparak bir araya geldiler. Bugün hamdolsun, Alevi’siyle, Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle her partilisi ile meydanlarda, irademize ve demokrasimize sahip çıkıyoruz. Bugün ziyaret ettiğimiz Hacı Bektaş-ı Veli Derneği Başkanımız, değerli Bektaşi Babamız, Canlar ve kardeşlerimiz ile bir olduğumuz, birlikte olduğumuzu ifade ediyorlar. Bu alçak ve hain darbe girişimine karşı, demokrasiden yana olduklarını ifade ediyorlar. Bu birliktelik olduğu müddetçe değil fetullahçı terör örgütünün uşakları, toplar, tanklar, dünyanın süper güçleri gelse de bu milletin bileğini bükemeyecektir. Bizim en büyük zenginliğimiz bu birlik ve beraberliğimizdir. Bu ülke hepimize yeter. Biz birbirimizi seviyoruz. Farklı inanç ve görüşlerimizi bir çatışma unsuru değil, bir zenginlik olarak kabul ediyor, birbirimizi severek, saygı duyarak, değer vererek bu ülkede kardeşçe yaşıyoruz umuyorum ki bu yaşanan son sıkıntılı günler bizim aramızda ki kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecektir. Türkiye varsa hepimize yer var. Ama bu ülke işgal edilecek, parçalanacak olursa, iç savaşa çıkacak olursa hiç birimize burada yer olmaz. Sure ve Irak’ın durumunu hepimiz görüyoruz. Türkiye’ yi bir Irak’a Suriye’ye çevirmek isteyen hainler çok şükür ki emellerine ulaşamadılar ve çok şükür bizim bu birlikteliğimiz olduğu müddetçe de hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ben Hacı Bektaş-ı Veli Derneğimizin değerli Başkanına, değerli Bektaşi Babamıza, Yeniköy Mahallemizde yaşayan Bektaşi kardeşlerimize ortaya koydukları birlik ve beraberlikten dolayı Milli iradeye sahip çıkmalarından dolayı bu şehrin Belediye Başkanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Böylesine güzel canlara hizmet etmekten büyük bir iftihar duyuyorum” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45