Manisa'da 100.Yılında Azerbaycan gecesi düzenlendi

Aralık 30 ,2018



Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Azerbaycan Cumhuriyetinin 100.Yılını anma gecesi Manisalılardan yoğun ilgi gördü. Azeri sanatçıların sahne aldığı gecede, İki Devlet, Tek Millet vurgusu ön plana çıktı.

 Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Azerbaycan Cumhuriyetinin 100.Yılını anma gecesi Manisalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Kültür Sitesi Lale Salonunda düzenlenen geceye Azerbaycan’lı sanatçılar, Möhlet Müslümov, Melehxanım Üyyübova, Aşık Maksut Feraydi, Aşık Yüksel Yıldızoğlu ve Kafkas Yıldızı dans topluluğunun sahne aldığı gecede Azerice ve Türkçe Türküler hep bir ağızdan seslendirildi. Düzenlenen anma gecesine, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanvekili Mustafa Çimbil, Kadın Kolları Başkanı Tülay Şentürk, Gençlik Kolları Başkanı Taha Okan Taniş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İKİ DEVLET BİR MİLLET VURGUSU”

Azerbaycan ve Türkiye’nin bir birine köklerinden bağlı iki devlet olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir “Düzenlenen geceyle Manisa’da çok güzel bir gece yaşanmış oldu. İki kardeş ülke, Bir Millet İki Devlet olarak böylesine derin bağları olan bu iki milletin bulunduğu bu salonda düzenlediğimiz bu güzel geceyle bu dostluğu kardeşliği pekiştirmiş olacağız. Bu iki milletin dostluğu bugünün değil asırlar öncesinin dostluğudur. İnşallah bu topraklarda hem Türkiye Cumhuriyeti, hem de Kafkasya’nın parlayan yıldızı olan Azerbaycan kıyamet gününe kadar yaşayacak ve bizim bu kardeşliğimizde kıyamete kadar sürecek. Bu iki devlet çok acılar çekti, Hocalı Katliamını da unutmadık. Bu vesile ile de Hocalı Şehitlerini rahmetle anıyorum. İnşallah Karabağ sorunu da gün gelecek ve çözülecek” dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan sanatçılar, Azerice ve Türkçe Türküleri salonda bulunan vatandaşlarla birlikte hep bir ağıdan seslendirdiler. Salonu dolduran vatandaşlar söylenen Türklere ellerinde Türk Bayrağı ve Azerbaycan bayrakları ile büyük bir çoşku ile eşlik ettiler.programın ilerleyen saatlerinde vatandaşlar sanatçılarla birlikte sahneye çıkarak Azeri Halk oyunları oynadılar.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45