Manisa tek vücut meydanları boş bırakmıyor

Temmuz 25 ,2016



Darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz gecesinden beri Meydanlara inen Manisa halkı her gece binlerce kişinin katılımı ile Demokrasi Nöbetlerini sürdürüyor. Her gece Manolya meydanında buluşan vatandaşları STK’ lar yalnız bırakmıyor. Başkan ve üyeleri ile birlikte meydana gelen STK temsilcileri Darbeye karşı yaptıkları açıklamalarla Demokrasi için Meydanlara sahip çıkılması gerektiğini ifade ediyor.

Manolya Meydanında düzenlenen Demokrasi Nöbeti her kesimden binlerce vatandaşı ağırlamaya devam ediyor. Her gece farklı siyasi grup ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı Demokrasi nöbetinde geçtiğimiz gece Manisa Hemşeri Dernekleri Platformu, Manisa Çerkez Kültürü Derneği, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve İsmail Bilen katılarak meydanı dolduran vatandaşlara hitap ettiler. Sivil toplum örgütleri yaptıkları açıklamalarda yapılan darbelerin hiçbir şekilde kabul edileme olduğunu ifade ederek, demokrasi için meydanlara olmaya devam edeceklerini ifade ettiler. Darbe saldırısının yapıldığı gece TBMM’de çalışma halinde olduğunu ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen “15 Temmuz gecesi yaşananları bire bir olarak yaşamış olan bir kardeşinizim. O gün bombalar atıldığı zaman TBMM çatısı altındaydım. Milletvekili arkadaşlarımız ile Milletin meclisini terk etmedik. Ülkemizde geçmişte te darbeler oldu fakat bu sefer ki çok farklı bir şey oldu. Eskiden yapılan darbelerde asker kendi halkına silah doğrultmaz, halkını helikopterlerden taramaz ve bombalamazdı. Bu hainler o kadar alçaldılar ki kendi halkını uçaklarla tarayıp tanklarla ezdiler. Bu darbede ruhları şad olsun şehitlerimiz oldu, gazilerimiz oldu ama bu seferki darbe girişimini defetme fırsatını yakaladık milletçe. Geçmişte bu yapılanlarla birileri sevinir, darbe başarılı oldu diye haberler yaptırırdı ancak bu sefer halkımız bu olayı tamamen tersine çevirdi. Bu sefer onlar başaramadı, milli irade başarılı oldu. Yapılan bu haince darbe girişimine karşı Demokrasi yolunda şehit olan vatandaşlarımıza minnettarız. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bu millet bu hainlerin yapmış olduğu darbe kalkışmasına karşın bedenleri ile karşı koyarak tankların önlerine yattılar. Üzerlerine sıkılan mermilere doğru koştular ve hainlerin emellerine ulaşmasına engel oldular. 15 Temmuz Cuma gecesi itibarı ile tüm Türkiye’ de meydanları boş bırakmayan aziz Türk milletine teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin dört bir yanında cuntacılara karşı halkımız ayağa kalktı. Analarımız, evlatlarımız, yaşlılarımız her kesimden insan, imamlarımızın okuduğu ezanlarla salalarla bu millet cuntacılara dur dedi. Geçmişte yapılan darbeler ezanları, salaları susturmuştu ama bu sefer Ezanlar ve Salalar cuntacıları susturmuş ve darbeyi durdurmuştur” dedi.

“BU VATANI KİMSEYE TESLİM ETMEYİZ”

Yapılan hain darbeye karşı durarak darbe girişiminin başarısız olmasını sağlayan Türk halkına teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber “Bu millet 90 yıl önce kendi istiklaline, vatanına ve milletine göz dikenlere ayağa kalkıp, genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla çoluğuyla, dişiyle tırnağıyla silahı olmadığı halde, dik durarak, istiklalini, bağımsızlığının mücadelesini verip, o istiklal mücadelesinden sonra bu vatanı vatan yaptıysa, şehitlerinin kanıyla bu devleti kurduysa, 90 yıl sonra tam dünyaya o gün istiklal mücadelesinde yaptığı direnişle, yaptığı mücadele ile bugün yeniden ayağa kalktı ve bütün dünyaya asla bu vatanı teslim etmeyeceğiz, irademizi çiğnetmeyeceğiz dedi. Sizlere teşekkür ediyorum. Bugün şehitlerin evlatları olarak nasıl gurur duyuyorsak, ecdadımıza bu vatanı şehit kanlarıyla bize vatan yapan ecdadımızla nasıl gurur duyuyorsak, yarın evlatlarımızla torunlarımızla dünyanın neresine giderse gitsin, sizlerle, bu milletle, demokrasiye, hukuka, namusuna, iradesine sahip çıkan bu milletle yine gurur duyacak, sizlerle iftihar edecek. Hepinizden Allah razı olsun. Bu milletin hainlere o gece ders veren bu milletin evlatlarından, bu milletin komutanlarından, emniyet kuvvetlerinden Allah razı olsun. Bu milletin lideri, Cumhurbaşkanımızın davetiyle meydanlara inen, havaalanlarını dolduran bu milletten Allah razı olsun” dedi.

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45