MESİRİ KAPAN SOLUĞU ŞEHZADELERPARK'TA ALDI

Nisan 29 ,2019

Şehzadeler Belediyesi’nin kente değer katan yatırımları arasında yer alan Şehzadelerpark,  479. Uluslararası Mesir Festivali için kente gelen misafirlerin akınına uğradı. Festival için Manisa’ya gelenler parkta yoğunluk oluştururken, parkın açılışından bu yana kadar ki ziyaretçi sayısı 700 bini aştı.

Şehzadeler Belediyesi’nin eski Sümerbank arazisi üzerinde 17 bin 500 metrekare alanda hayata geçirdiği Şehzadelerpark, Mart ayında resmen kapılarını açtı. Açıldığı günden bu yana 700 bin kişinin üstünde ziyaretçiyi ağırlayan park, 479. Uluslararası Mesir Festivali’nde ise ayrı bir ilgi gördü. Dioramik Mesir Müzesi, Minia Şehzadeler, Şehzade Figürleri ve Masal Park gibi bölümlerden oluşan Şehzadelerpark, Manisa ve ilçelerinden olduğu kadar çevre il ve ilçelerden de festival için gelen ziyaretçilere ev sahipliği yaptı.  Festivalin son gününde saçım töreni için Manisa’da misafir yoğunluğu büyük bir artık gösterirken, kente gelenler saçım töreninin sonrasında vakitlerini Şehzadelerpark’ta geçirerek değerlendirdi.  Yediden yetmişine herkese hitap eden park,  kent turizmine sağladığı katkıyı da net bir şekilde gözler önüne serdi. Festival kapsamında farklı ülkelerden gelerek Şehzadelerpark’ı ziyaret etme imkânı bulan yabancı misafirler Şehzadelerpark’a hayran kaldılar.