Kiraz Pazarının Arsası Hazır

Mayıs 20 ,2015



Sancaklıbozköy’de Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait 138 dönümlük arazi, kiraz pazarı yapımı için Şehzadeler Belediyesi’ne devredildi. Valilik makamında düzenlenen protokolde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, pazarda sadece kiraz değil, bölgede üretilen üzüm, şeftali, erik gibi meyvelerin de sağlıklı şartlarda paketlenerek, satışa sunulacağını kaydetti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kiraz üreticilerine verdiği sözü tuttu. Kiraz pazarının yapılacağı Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait 138 dönümlük arazi, valilik makamında düzenlenen protokolle Şehzadeler Belediyesi’ne devredildi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında gerçekleştirilen protokol imza törenine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Defterdar Vekili Alpay Ekici katıldı. Çorumluoğlu, Sancaklıbozköy Mahallesi’nde kurulacak kiraz pazarının sadece toplama alanı değil, kirazın tahsis edildiği AR-GE bahçeleri olarak da kullanılacağını söyledi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEZON HAZIR”

Meyve üreticilerinin daha sağlıklı şartlarda satış yapacağına dikkat çeken Başkan Çelik ise, “Kiraz pazarını yapacağımız, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait 138 dönümlük arazinin tahsisi belediyemize yapılmıştır. Tabi Kuzey yarım kürede ilk kirazı biz üretiyoruz. Ülkemizin ihracatına katkı sağlıyoruz ama ne yazık ki bugüne kadar üretilen kirazlar son derece elverişsiz ortamlarda satılabiliyordu. Buna dur demek amacıyla kiraz pazarımızı yapacağız, burada AR-GE bahçelerimiz olacak. İnşallah önümüzdeki sezona yetiştireceğiz. Sayın Valimize, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız, Manisa Milletvekilimiz Sayın Recai Berber’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu pazarda sadece kiraz değil, bölgede üretilen üzüm, şeftali, erik gibi bütün meyveler de satılabilecek. Üreticimiz daha iyi şartlarda satış yapabilecek. Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik, Karaoğlanlı, Çeşmebaşı, Uzunçınar, Kayadibi ve Yukarıçobanisa gibi Mahallelerindeki üreticilerimiz bu pazar yerinden istifade edebilecekler. Şehzadelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE”

Türkiye’ye örnek olacak bir proje hazırlandığına dikkat çeken Berber, “Sancaklıbozköy ve çevresi sadece Manisa’mız için değil, Türkiye için önemli bir merkez. Erkenci kirazların orada yetiştirilmesi de büyük bir başarı. Bu da pazardaki payımızı etkiliyor. Her şeyden önce bu avantajı kurumsal hale getirip, belediyenin sağlayacağı bu mekan içinde daha da geliştirileceğini düşünüyorum. Bu proje içerisinde soğuk hava deposu da var. Birkaç günlüğüne de olsa, üreticiler ürününü soğuk hava deposunda saklamak isteyecektir. Bu merkez Türkiye’ye örnek olacak bu proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Manisa’nın çok yönlü potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Vali Erdoğan Bektaş ise, projenin kiraz üreticileri ve Manisa halkı için hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi.

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45