Kanal temizliğine Şehzadeler el attı

Mayıs 24 ,2015



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile birlikte  Hamzabeyli, Hacıhalliler ve Aşağıçobanisa Mahallelerinden geçen DSİ kanalında incelemelerde bulundu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in girişimleriyle Hamzabeyli, Hacıhalliler ve Aşağıçobanisa Mahallelerinden geçen DSİ kanalında temizleme çalışması başlatıldı. Başkan Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç VE DSİ yetkilileriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Çelik, “Hamzabeyli, Hacıhalliler ve Aşağıçobanisa Mahallelerimizden gelen DSİ kanalındayız. Bu kanal Turgutlu’da arıtma çalışmadığı için pis kokulara ve sineklenmeye sebebiyet veriyor. Bu da hastalıklara neden oluyor. Konuyu Sayın Selçuk Özdağ ve Ahmet Tonguç’a ilettik. Sayın vekilimiz bizzat genel müdürle görüştü. Çalışmalar başladı, kanalımız temizlenecektir. Turgutlu’da yapılacak arıtmayla da sorun tamamen çözülmüş olacak. Vekilimize ve DSİ yetkililerimize teşekkür ediyorum”  dedi.

“BİR AN ÖNCE ARITMA TESİSİ YAPILMASI GEREKİYOR”

Temizlik çalışmasının geçici bir tedbir olduğunu, bir an önce arıtma tesisi yapılması gerektiğini belirten Özdağ ise, “Kanalda çalışmalar başladı. 23 km’lik bir kanal yavaş yavaş temizlenmiş olacak. Ancak bu geçici bir tedbirdir. Bir an önce Büyükşehir ve Turgutlu Belediye Başkanlığı’nın atık su arıtma tesislerini yapması gerekiyor. Yağmur suyu ve katı atık arıtma tesislerinin de olması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanını Ankara’ya çok davet ettik, görüşmeler yapıldı. Mecliste 150 trilyonluk bir borçlanma yetkisi verildi. Son aldığımız bilgiye göre mevcut atık su arıtma tesisleri yıkılacak, yerine yenisi yapılacak. Ancak bu şekilde olursa Manisa’nın da arıtma tesisi olmayacak. Bu şekilde hem Gediz kirlenecek hem de diğer mahallelerimiz kirlenecek. Ekolojik denge bozulacak, sağlıklı ürünler yetişmeyecek. Bir an önce arıtma tesislerini yapması gerekiyor. Herhangi bir ihale çalışması olmadı” diye konuştu.  

“ERGÜN EHEMLE MÜHİMİ AYIRT EDEMİYOR”

Özdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e seslenerek, “Kent Parkla övünüyorsun, kaç para harcadığını da bilmiyoruz. Bu mu elzemdi yoksa atık tesisleri, Turgut Özal’daki çöp toplamayı modern tesislere dönüştürmek mi önemliydi.  Belediye başkanı ehemle mühimi ayırt edemiyor. Şov yapma yeridir diyorum kızıyorlar. Belediye başkanlığı resimlerini her yere asma yeri değildir. Saddam’ın Irak’ı gibi. Her yerde resimleri var. Vatandaşlar da şaşkın. Biz de atık tesisleri bir an önce yap, Manisa’yı bu kokudan kurtar diyoruz. Manisaları ve Cengiz Ergün’ü daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Ergün’ü Karşıyaka’dan, Çeşme’den Manisa’ya davet ediyorum” şeklinde konuştu.  

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45