KUZEY YARIM KÜRENİN İLK KİRAZI KİLOSU 250 LİRADAN SATILDI

Nisan 14 ,2019



Kuzey yarımküre üzerinde açık alanda ilk olarak Şehzadeler Sancaklıbozköy’de üretilen sezonun ilk kirazı sembolik olarak kilosu 250 TL’ye satıldı. Satılan ilk kirazların satış rakamlarının sembolik olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Kirazlarımız çıktıkça rakamlar da normal seyrine oturacaklardır.” dedi.

Her yıl geleneksel olarak Şehzadeler ilçesinin Sancaklıbozköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen yılın ilk kirazının sembolik satışı bu yıl da yapıldı. Sancaklıbozköy Mahalle meydanında gerçekleşen yılın ilk satışına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten  ve Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk  ve çok sayıda üretici ile tüccar katıldı. Dünyada kuzey yarımküre üzerinde kirazın ilk Şehzadelerde üretildiğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “14 Nisan 2019 tarihi itibariyle 2 tane değerli  üreticimiz açık alanda ilk kirazlarını üretti ve pazara getirdiler. Sembolik değerle kirazımızı satacağız. Manisa Şehzadeler kiraz açısından son derece önemli. Ülkemizin ihracatına, ticaretine ciddi katkıda bulunuyor. 20 bin dönümlük alanda kiraz bahçelerimiz var. Dünyanın en güzel kirazını üretiyor ve hem iç piyasaya hem de yurt dışına satıyoruz. Bol bereketli bir pazar diliyorum. Yaptığımız Türkiye’nin en modern Kiraz Pazarında önümüzdeki günlerde üretim arttıkça kirazın satışı gerçekleşecek ve bu pazarımızdan tüm piyasaya ulaştırılmış olacak. Bol bereketli afatsız bir sezon olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.  Başkan Çelik, ilk satılan kirazların fiyatlarının sembolik rakamlar olduğunun altını çizerek “Kirazlarımız çıktıkça rakamlar da normal seyrine oturacaklardır.” dedi.

“DÜNYA PAZARLARINA HİTAP EDİYORUZ”

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk  ise  Şehzadelerde 20- 22 bin dönümlük bir alanda  kiraz üretiminin yapıldığını dile getirerek  “Manisa yaş sebze ve meyve ile kuru üzümde önemli bir ihracat şehri.  Her yıl ihracat rakamlarımız yükseliyor.  Üreticilerimiz tekniğine uygun şekilde dünya pazarlarına hitap edecek şekilde kirazı üretiyorlar.  Sayın Başkanımız da geçtiğimiz yıllarda bir Kira Pazarı inşa ederek bu ürünün daha iyi pazarlanması için önemli bir adım attı. Bu yıl ki hasadımız başladı ve devam edecek” dedi.

KİLOSU 250 TL’DEN ALICI BULDU

Konuşmaların ardından İlyas Coşkuner ve Metin Koyuncu’nun ürettiği Cristobalina cinsi 20 kg kiraz, sembolik olarak açık artırmaya çıkarıldı.  Celil Görmez ve İbrahim Bodur tarafından yılın ilk kirazları kilosu 250 TL’den satın alındı.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45