KORONAVİRÜS DENETİMİ ŞEHZADELERDE DE YAPILDI

Ağustos 06 ,2020



Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle Türkiye genelinde yapılan en yoğun kapsamlı denetim kapsamında Şehzadeler ilçesinde de denetim yapıldı. Perşembe Pazarı denetimleri sonrasında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Daha büyük kısıtlamalar ile karşılaşmamak için yeni normal dönem kuralarına daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bu noktada hemşehrilerime bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum” dedi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanmasının ardından, Türkiye genelinde denetim yapılacağını açıklamış, "Pazarlar, işyerleri, marketler, toplu taşıma, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında...Hepimiz sahada olacağız; valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, esnaf ve ticaret odaları, kurum müdürleri, kolluk, zabıta..." diye konuşmuştu. Bu kapsamda Şehzadeler ilçesinde de Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ilçe sağlık ve emniyet görevlilerinin de katılımıyla denetim yapıldı.  Kaymakam Çaykara, Başkan Çelik ve beraberlerindeki görevliler Perşembe Pazarı’nda yaptıkları denetimlerde esnafları ziyaret ederek, yeni normal dönemin gerekliliği olan kuralları bir kez daha hatırlatarak,  vatandaşlara kurallara uymaları çağrısında bulundular.

“HEMŞEHRİLERİME ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

Yeni normal dönemde sosyal mesafeye, hijyene ve maske kullanımına azami özenin gösterilmesi gerektiğine dikkat çekilen denetimler sonrasında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, denetimlerde Covid 19 tedbirlerine vatandaşların daha fazla riayet etmeleri için uyarıda bunduklarını ifade etti. Başkan Çelik şöyle konuştu; “Konu son derece önemli. Sadece meseleyi kural bu, cezası da bu şeklinde değerlendirmemek lazım. İnsanların sağlığı, canı, vaka sayılarında artış söz konusu.  Dolayısıyla yeni normal döneme ayak uydurmak lazım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz lazım ki daha büyük kısıtlamalarla karşılaşmamak için. Bu noktada bütün hemşehrilerime daha dikkatli olmaları noktasında çağrıda bulunuyorum. Bu hepimiz için, geleceğimiz için sağlığımız için önemli. Çok zor değil, 1,5 metrelik sosyal mesafemizi koruyalım, maskemizi takalım ve hijyen kurallarına uyalım. Bugün denetimlerimizi yaptık ve hemşehrilerimize bunları bir kez daha hatırlattık. Bundan sonra da sahada olmaya devam edeceğiz.”

“DENETİMLERİN YAPILMASI SON DERECE FAYDALI”

Ülke genelinde yapılan denetimlerin Şehzadelerde de yapıldığına dikkat çeken Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara da, Şehzadeler halkının sosyal mesafeye, maskeye ve hijyen kurallarına uymak noktasında duyarlılıklarını korumaya gayret gösterdiklerini dile getirerek şöyle devam etti; “Halkımızda kurallara uymak noktasında zaman zaman konsantrasyon eksikliği olduğunu görüyoruz. Yeniden konsantrasyonu artırmak adına zaman zaman bu denetimlerin yapılması son derece faydalı. Bugün yaptığımız denetimlerde maske duyarlılığının yüksek olduğunu memnuniyetle gördük.  Önceki zamanlardan daha iyi. Tehlike daha büyümüş durumda. Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak için katlandık, katlanacağız.” 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45