İyibank Hizmete Açıldı

Şubat 06 ,2016



Şehzadeler Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi. İhtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçları olan gıda ve market ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Şehzadeler Belediyesi İyibank Gıda Bankası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Sadece iyiliklerin kazanılabileceği, hayır elde edilebilecek olan, en güzle en hayırlı banka olan İyibank gıda bankamız Milletimize hayırlı olsun” dedi.

Şehzadeler Belediyesi İyibank düzenlenen bir törenle açıldı. Düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, İdris Avşar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Göreve geldiği günden beri sosyal yardımlara önem verdilerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu gün sadece iyiliklerin kazanılabileceği, hayır elde edilebilecek olan, en güzle en hayırlı banka olan İyibank gıda bankasının açılış törenine katılımlarınız nedeni ile hepinize çok teşekkür ediyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuz günden beri sosyal yardımlaşmaya, dayanışmaya büyük önem verdik. Bir taraftan güler yüzlü ve temiz bir belediye inşaa sürecini hummalı bir şekilde yaşarken de, diğer yandan da şehrimizde zor durumda kalanlara, darda olanlara ve yurtlarından mülteci olarak buralara gelmek zorunda kalmış olan vatandaşlara da hep yardım elimizi uzattık. Kimi evlerde eşya desteği kimi evlerde ise erzak desteği sağladık.  Bununla ilgili olarak ta ATMA! PAYLAŞ! Diye bir kampanya düzenledik. Evlerinizde kullanıla bilir durumda olan beyaz eşyaların, mobilyaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında bir köprü vazifesi gördük. Herhangi bir nedenle evindeki eşyalarını değiştirmek isteyen vatandaşlarımız elindeki eski eşyaların alınması için belediyemizi arıyor. Belediyemize bağlı ekiplerimiz gidip bu evlerden eşyaları alıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Bu ve benzeri birçok çalışmayı hayata geçirdik” dedi.

“KAPI,KAPI DOLAŞARAK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ”

Şehzadeler Belediyesi olarak belediye bünyesinde kurulan bir ekip sayesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşa bildiklerini ifade eden Başkan Çelik “Bu gün burada daha profesyonelleşiyoruz. İhtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza desteklerde bulunuyoruz ama kolinin içerisinde ne varsa o eve o gitmiş oluyor. Tabii ki bunu yaparken de çok hassas davranıyoruz. Belediye meclisimizden oy birliği ile sosyal yardımlarla ilgili yönetmeliği geçirdik. Bir müracaat söz konusu olduğunda ekiplerimiz gidip bizzat evlerinde inceleme yapıyor. Komşularından ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarından araştırıyoruz. Kaymakamlığımıza bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ile uyum içerisinde uyum içerisinde çalışıyoruz. Gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadıkları da yine yönetmelikle tanımlanmış olan komisyon tarafından yapılan toplantının neticesinde tespit ediliyor. Çünkü hayırseverlerimizin iyi niyetini, ihtiyaç sahibi olmayan o vatandaşlara yardım ederek suistimal etmek istemiyoruz. Çünkü bu şekildeki kötü örnekler, hayırseverlere de olumsuz etki ediyor. Buna çok hassasiyet gösteriyoruz. Bunun dışında da Belediyemizin bir ekibi var. Kapı, kapı dolaşıyoruz. Herkes gelip belediye ye başvuramaya biliyor. Her ihtiyaç sahibi benim sıkıntım var demeye biliyor, ama bizim ekiplerimiz bütün mahallelerde tek tek haneleri geziyorlar. Bu ziyaretler esnasında, muhtaç, yatalak, ihtiyaç sahibi olan tespit ettiğimiz vatandaşlarımız direk ilgili birim müdürlüklerimize havale ediliyor ve onlara da yardımlar yapılıyor” dedi.

“İYİBANK’TA ŞEHZADEM KART GEÇERLİ”

Açılışı yapılan İyibank Gıda Bankasından ihtiyaç sahibi vatandaşların Şehzadem Kart ile alışveriş yapabileceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “İyibank’ımızda kullanmak için Şehzadem Kartımız var. Bu karttan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza veriyoruz. İfade ettiğimiz tespitler doğrultusunda ailelere bir rakam belirliyoruz. O ailelerin sayısına ve çocuk sayısına göre bir rakam tespit ediyor ve bu barkotlu olan kartlara kredi yüklüyoruz. Örneğin 4 çocuklu bir aile gelir düzeyi çok düşük ve kirada oturuyor ve onun 70 liralık bir gıda desteğine ihtiyacı var. Bu karta 70 liralık bir kredi yüklenecek ve vatandaşlarımız buraya çocuklarıyla gelecek, bir marketten alışveriş yapar gibi evinin ihtiyacı neyse bunların hepsini alacak, kasaya gelecek ve bu karttaki barkodu okutacak ve nihayetinde de her ay 70 liralık alış verişini buradan her aya yapabilecek. Daha önce yaptığımız gibi eve gelen kolide içinden ne çıkarsa bahtıma demeyecek, buradan ihtiyacı neyse onu alabilecek. Şehzadelerimiz için hayırlı olsun. Bizler garibe fakire, yoksula asla duyarsız kalamayız. Bizler şanlı bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu şehirde hamdolsun ki 3 bin kişi her sabah ikram çeşmelerinden akan sıcak çorbalardan içebiliyor. Gündüzleri hayırsever vatandaşlarımızın hayır ikramlarına katılıyorlar. Burası hayırseverlerimizin de desteğine açık bir yerdir. Hayırseverlerimiz bir hayır yapmak istediklerinde, fakire fukaraya erzak vermek istediklerinde gıda bankamıza bunları teslim ettiklerinde, yapacağımız çok titiz çalışmalar neticesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza buradan temin edilecek ve yaraların bir nebze olsun sarılmasına vesile olacaktır. Bu gıda bankamızın kirasını Kaymakamlığımız ödüyor. Bizlere her hizmetimizde desteklerini esirgemeyen Şehzadeler Kaymakamımız Sayın İsmail Çorumluoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bizleri destekleriyle yalnız bırakmayan Sayın Valimize, tüm Milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyibank Gıda Bankamızın Şehzadelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ÖMER FARUK ÇEİK ŞEHZADELERİ YAŞANA BİLİR BİR ŞEHİR YAPTI”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ in her alanda çalışkan bir belediye başkanı profili çizdiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ “Şehzadeler Belediyemizin yine hayırlı bir açılışı için bir aradayız. Şehzadeler Belediye Başkanımız durmadan çalışan, çalışkan bir Belediye Başkanı. Dürüst ve mütevazı bir belediye başkanı. Ömer Faruk Çelik, belediye başkanı olduğu güden itibaren, bütün yokluklara ve bütün imkânsızlıklara rağmen ben varım diyerek Şehzadeleri yaşana bilir bir kent yapmak için yola çıktı. Durmaksızın yürüyor. İnşallah bundan sonra görev arkadaşları ile birlikte koşar adımlarla 2019’ a uzanacak inşallah. Bu gün burada İyibank diyerek bir sosyal sorumluluk projesinin içerisinde kendisi. Daha öncede yine bir kadın spor merkezi ve kreş açmıştı. Başkanımız vatandaşımız hayatının her safhasına dokunmaya çalışıyor. Bir yandan temizlikle ilgili, bir yandan park ve bahçelerle ilgili diğer bir yandan sosyal ve kültürel faaliyetlerle kendisini ispat etmiş bir kardeşimiz. Geçmişten gelen bir siyasi tecrübesi zaten vardı. İnşallah bu tecrübeyle kendisi burada temayüz edecek. Çünkü insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir. Hepimiz biliyoruz ki fani bir dünyada yaşıyoruz, beka âlemine gideceğiz. Giderken de iyiliklerle gideceğiz.  O nedenle dünyamızı hangi renge boyarsak, öyle renkte bir dünya bizi bekliyor. Ömer Faruk Çelik başkanımızda dünyasını inşallah hep beyaza boyar. Ahirette de hayırlı bir ömür diliyorum” dedi.

“HAYIRSEVERLERİMİZİN DESTEKLERİ GEREKLİ”

Bu tür sosyal sorumluluk projelerinde hayırsever vatandaşlarında destek vermeleri gerektiğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ “Bu günde İyibank projesi projesini hayata geçiriyoruz. Burada bir sosyal sorumluluk projesi yapıyor Şehzadeler Belediye Başkanımız. Türkiye her geçen gün kişi başına düşen milli gelirini yükseltiyor. Kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar, bu bizi orta ölçekli devlet yapıyor. Bu bizi Ancak bölgesel aktör yapabiliyor. Ama eğer kişi başına düşen milli gelir 20 bin dolara 25 bin dolara 30 bin dolara çıkartabilirsek o zaman küresel aktör oluruz. Manisa’mız Ege Bölgesi'nin çok önemli bir kenti. Sanayi kenti. 75 bin kişi sanayide çalışıyor.  İnşallah önümüzdeki 4 yıl içerisinde Soma'da Akhisar'da Salihli'de Turgutlu'da inşallah ileride Alaşehir ve Kula'yı da katacağız. 30 bin kişi daha çalışacak. Manisa aynı zamanda tarım kenti. Türkiye'de tarım ihracatının yüzde 17'sini burası üretiyor. Manisa aynı zamanda bir memur kenti. Kültür kenti. Ama buna rağmen bütün zenginliğine rağmen kişi başına düşen milli gelir 15-16 bin dolardır bu Türkiye ortalamasının üzerindedir. Manisa Türkiye’de en az işsizliğin olduğu bir şehirdir.   Türkiye’nin işsizliğin en az olduğu bu şehrimizde de buna rağmen fakirlerimiz var bizim. Neden? Göç alıyoruz. Hem doğudan göç alıyoruz. 6 büyük şehirden biz göç alıyoruz. Bu göçlerle beraber de demografik yapı bozulurken, bir yandan da kültürel yapıyı daha da sağlamlaştırmamız lazım. Göç edenler buraya yabancılık çekmemeli. Burada kendi evlerinde oldukları gibi yaşamalılar. Ama bir diğer yandan da iyi evleri olsun. İyi işleri olsun. Evlerinde iyi beslenme ortamları olsun. Suriye'den de göç alıyoruz biz. Bugün Suriyeliler ülkemizde 2 buçuk milyon. Irak'tan Türk dünyasından alıyoruz. O zaman buradan gelen insanlara da bakmamız icap ediyor. O halde komşusu açken tok yatan bizden değildir. Acaba ne kadar uyguluyoruz? Ne kadar zekâtımızı veriyoruz? Biz filtremizi veriyor muyuz? Biz sadakamızı veriyor muyuz? Biz hakikaten vergimizi veriyor muyuz? Hakikaten hayır yapıyor muyuz? Komşularımızdan haberimiz var mı? İslam geleneğinde şu vardır: Eğer bir sokaktan birisi öldürülürse bütün mahalle sorumludur. O halde biz birbirimizden haberdar olmak zorundayız. Ömer Faruk Çelik başkanımız burada bunu yapmış İyibank açıyor. Kendisinde Allah razı olsun, kendisini kutluyorum. İnşallah buraya zenginler getirsinler, aynı zamanda belediyenin de imkânları olsun, çünkü kendiler belki fakire ulaşamazlar.  Çünkü tüketim toplumunda yaşıyoruz. Evlerimizden sabah çıkıyor akşam geliyoruz. Komşularımızdan bile bihaberiz. Op nedenle burada bir bank var. İyilik Bankası, Ömer Faruk Çelik başkanım hayata geçirdi. Gelin sizlerde buraya iyilik yapın, bu iyilikler fakiri bulsun, kimsesizi bulsun. İşte Ömer Faruk Çelik burada kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyor. Kendisini tebrik ediyorum.  İnşallah birlikte daha büyük işler yapacağız” dedi.

“İYİBANK HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Devlet olarak herkese ulaşmaya gayret ettiklerini ifade eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş “Böylesine güzel bir vesileyi sizlerle paylaşma imkânı verdikleri için başkanımıza çok teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Burada orijinal bir iş yapıyoruz. İşin esasını hepimiz biliyoruz. Bizler devlet olarak vatandaşlarımıza her açıdan ulaşmaya çalışıyoruz.  Ancak ulaşamadığımız arada kalan boşlukları doldurmak üzere bu tür faaliyetleri çok önemsiyoruz. Bunu da belediyelerimiz hakkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Bu işi en iyi şekilde yapanlardan biriside Şehzadeler Belediyemiz. Burada gerçekten bir eksikliğimiz olur, ulaşamadığımız olur, çözemediğimiz bir sorun olur, o sorunlar çözülsün diye böylesine bir mekânı orijinal bir fikirle, orijinal bir patentle, değerli Manisalı ve Şehzadelerli vatandaşlarımızın hizmetine sundular. Bizlere de bu onuru ve şerefi paylaşma imkânı verdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bütün hemşerilerimizi bu ve benzeri kurumlara destek olmaya davet ediyorum. İyibank’ın hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyor, tüm misafirlerimiz saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi. İl Müftüsü Sinan Cihan’ın okuduğu duanın ardından protokol üyeleri kurdeleyi birlikte kesti ve sonrasında İyibank’ ta incelemelerde bulundular.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45