İmam Hatiplilerden Unutulmaz Gece

Mayıs 25 ,2016



Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve İmam Hatip Okulları Platformunun (İHOP) ortaklaşa düzenlediği “İmam Hatipliler Şöleni” Manisalı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İHOP olarak İmam Hatip Okulları ve öğrencileri için çalışmalar yaptıklarını ifade eden İHOP Başkanı Bilal Demir “Manisa’mızın 17 ilçesinde, teşkilatlanan platformumuz, her geçen gün daha da güçlenerek, İmam Hatip Okullarına ve öğrencilerine hizmet etmektedir” dedi.

Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve İmam Hatip Okulları Platformunun ortaklaşa düzenlediği “İmam Hatipliler Şöleni” Manisa’ lı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen şölene yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. “İmam Hatipliler Şölenine” Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanvekili İsmail Kadıoğlu, İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Yunusemre ve Şehzadeler Belediye Başkan yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, İl Müftüsü Sinan Cihan, İŞKUR İl Müdürü Salim Eroğlu, sivil toplum kuruluşu başkanları, İHOP İlçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İmam Hatip Okulları Platformu olarak, İmam Hatip Okulları ve öğrencileri için çalışmalar yaptıklarını ifade eden İHOP Başkanı Bilal Demir “Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Manisa İmam Hatip Okulları Platformu olarak düzenlediğimiz “İmam Hatipliler Şölenimize” hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu oluşumun amacı, İmam Hatip Okulları üzerinde bir kısım devlet elitleri ve sivil uzantılarıyla, uygulanan baskı ve zulümlerin, milletin eliyle sona erdirildiği bu aydınlık ortamda, imam hatip okulları gerçeğini halkımıza daha iyi anlatmak, İmam Hatip Okullarının, imkânlarının geliştirilmesine destek vermektir. Hepimizin gururu olan İmam Hatip mezunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Türkiye’nin 81 ilinde kurulan İmam Hatip Okulları Platformu, Manisa’da, AK Parti MKYK üyemiz ve Manisa milletvekilimiz Sayın Murat Baybatur’ un öncülüğünde kurulmuştur. Manisa’mızın 17 ilçesinde, teşkilatlanan platformumuz, her geçen gün daha da güçlenerek, İmam Hatip Okullarına ve öğrencilerine hizmet etmektedir” dedi.

“BAŞIMIZI GÖĞE YÜKSELTECEK OLAN NESİL SİZLERSİNİZ”

“İmam Hatipliler Şöleninde emeği geçen herkese teşekkür eden İHOP Başkanı Demir “Nisan ayı koordinasyon toplantımızda aldığımız kararla gerçekleştirdiğimiz, “İmam Hatipliler Şöleninin” hazırlanması noktasında, yanımızda olan, destek olan, İmam Hatip Lisesi mezunu Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik’e, ne zaman kapısını çalsak, ne zaman desteğini istesek, bize asla hayır demeyen, Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi’ ye, huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bizlere her zaman destek olan, Manisa Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a çok teşekkür ediyorum. Kurucu başkanımız ve Manisa Milletvekilimiz Sayın Murat Baybatur’ a, gecemize katılım noktasında desteklerini esirgemeyen sivil toplum örgütlerimize, gecemizin hazırlanması noktasında emek veren başta Manisa İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Recep Dernekbaş olmak üzere, okul müdürlerimize, okul aile birliği başkanlarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize, Manisa’nın dört bir yanından gelerek, Manisa’nın bu en büyük meydanını dolduran, İmam Hatip sevdalısı çok değerli Manisalılara, kalben teşekkür ediyorum. İmam Hatip Okullarında okuyan sevgili gençler sizler, her şeyin en güzeline, en iyisine layıksınız. Yaptığımız herşey sizlerin daha iyi yetişmesi ve bu vatana bu millete hizmet etmesi içindir. Yarınlar sizindir. Gelecek sizindir. Başımızı göğe yükseltecek nesil sizsiniz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanları, Başbakanları, Milletvekilleri sizlerden çıkacak. En iyi doktorlar, en iyi mühendisler, en iyi avukatlar sizlerden çıkacak. Geleceğiniz aydınlık olsun, yolunuz açık olsun” dedi.

“İMAM HATİPLER KURULUŞUNDAN İTİBAREN SIKINTILI GÜNLER YAŞAMIŞTIR”

İmam Hatip Okullarının kuruluşundan itibaren sürekli sıkıntılar yaşadığını ifade eden Yunusemre Belediye Başkanvekili İsmail Kadıoğlu “İmam Hatip Okulları Platformu, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları “İmam Hatipliler Şölenine” hepiniz hoş geldiniz. İmam Hatip Okulları 1913 yılında kurulmuş olan okullardır. Kuruluşundan bu güne hep sıkıntılı ve sarsıntılı günler geçirmişlerdir. Ancak tüm bunlara rağmen sonuçta güzelliklere kavuşmuşlardır. İHOP Başkanımızın konuşmasında ifade ettiği gibi bünyesinden Başbakanlar, Cumhurbaşkanları çıkarmıştır. Önümüzdeki dönemlerde de çok daha iyi işler yapacaklarına inanıyorum. İmam Hatip Okullarımızdan dinini bilen, efendi, büyüklerine saygılı nesiller yetişmektedir. Bu çocuklarımız aldıkları eğitimi ilerde çocuklarına da aşılayacaktır. Bu nesiller, yeni bir dünyanın tesis edilmesinde, insanlığın kurtuluşu için her şeyi yapacak kadar cesaretli ve fedakârdır. Her türlü zulme karşı, adaleti, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Bu nesil, gücünü milletten alarak tüm yıldırma ve engellemelere rağmen bugünlere gelmiştir. Bugün bir ve diri olma günüdür. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İMAM HATİPLİ OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUM”

Kendisinin’ de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyemiz, Yunusemre Belediyemiz ve İmam Hatip Okulları Platformu ile birlikte düzenlediğimiz bu güzel geceye teşrifleriniz nedeni ile teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Öncelikle aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizim inancımıza göre en büyük rütbe ve paye şehadettir. Tekrardan şehitlerimizin mekânları cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı diliyor, Milletimizin başı sağolsun, başı dik olsun diyorum. Hiç şüphesiz ki bu cennet vatan üzerinde kirli emelleri olanlar, emellerine asla ulaşamayacaklar. Bu gün burada çok güzel bir program yapıyoruz. İmam Hatipli öğrenci kardeşlerimiz çok güzel bir program hazırlamışlar. Geçmişte İmam Hatip Okulları kapatılıyordu. Bugün İmam Hatip Okullarının fiziki imkânlarının iyileştirilmesini konuşuyoruz. Daha çok okul açılmasını konuşuyoruz, O günlerden bugünlere gelindi. Dolayısı ile her bir okulumuzun, öğretmenimizin kıymetini bilmeli ve daha çok çalışmalıyız. Bu Ülkenin ve insanlığın, İmam Hatip neslinin yapacağı hizmetlere ihtiyacı var, bu bilinçle hareket edelim. Çok çalışan ve derslerinde en çok başarılı olan biz İmam Hatip Liseliler olalım. Türkiye’ de ki bütün okulları, bütün öğrenci kardeşlerimizi önemsiyoruz. Diğer kardeşlerimizi İmam Hatipli kardeşlerimizden ayırt etmiyoruz. Manisa merkezde ki iki ilçe belediyesi olarak tüm okullarımıza hizmet ediyoruz. Zaten İmam Hatipli olmakta herkesi sevmeyi, herkesi kucaklamayı, herkesin iyiliğini mutluluğunu istemeyi gerektiriyor. Bende Manisa İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Bunu her yerde iftiharla söylüyorum. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bugün bu meydanı dolduran İmam Hatip gönüllülerine ve değerli öğrenci kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Rabbim daha güzel günlerde daha güzel etkinliklerde bizleri bir araya getirsin diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından İmam Hatipli öğrencilerin oluşturduğu koro, Koro Şefi Ahmet İnce şefliğinde seslendirdikleri ezgilerle meydanı dolduran vatandaşlara güzel dakikalar yaşattılar. Daha sonrasın sahneye çıkan İmam Hatipli öğrencilerin gösterileri meydanı dolduran kalabalık tarafından büyük beğeni topladı. Gecenin sonunda sahne alan Grup Yürüyüş vatandaşların büyük beğenisini topladı. Şölenin sonunda İHOP Başkanı Bilal Demir Grup Yürüyüş sanatçılarına çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45