İki mahalle arası mesafe kısalıyor

Aralık 30 ,2017



Şehzadeler Belediyesinin girişimleri ile Kazım Karabekir Mahallesi ve Akpınar Mahallesi arasına yapılması planlanan tren yolu alt geçit çalışmaları için Şehzadeler Belediyesi ve TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan tren yolu alt geçit çalışmaları tamamlandıktan sonra iki mahalle arasında oluşan trafik sorunu büyük oranda çözüme kavuşmuş olacak.

Kazım Karabekir Mahallesi ile Akpınar Mahallesi arasında uzun zamandır yaşanan trafik kargaşası Şehzadeler Belediyesinin girişimleri ile çözüme kavuşuyor. Geçtiğimiz gün TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü ve Şehzadeler Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Kazım Karabekir Mahallesi 439 sokak ile Akpınar Mahallesi 245 sokaklar arasına yapılacak olan tren yolu alt geçidi ile birlikte iki mahalle arasında yaşanan trafik sıkıntısı çözüme kavuşacak. Tren yoluna alt geçit yapma çalışmalarının kıs bir süre içerisinde başlayacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “ Geçtiğimiz gün TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü ile imzalamış. Olduğumuz işbirliği protokolü çerçevesinde Kazım Karabekir Mahallemiz ile Akpınar Mahallemiz arasına yapılacak olan tren yolu alt geçidi ile birlikte iki mahalle arasındaki ulaşım sorunu büyük oranda rahatlamış olacak. Bu bağlamda geçtiğimiz ay Belediye Başkan Yardımcımız Ulus Kotluca, Akpınar Mahalle Muhtarımız Bişar Saknuk ve Kazım Karabekir Mahalle Muhtarımız Tekin Aydın ile birlikte TCDD İzmir Bölge Müdürlüğüne giderek konu ile alakalı gerekli görüşmeleri sağlamışlardı. Bölge Müdürlüğümüz de konunu çözüme kavuşması için hızlı bir çalışma başlatarak, Kazım Karabekir Mahallesi 439 sokak ile Akpınar Mahallesi 206 sokaklar arasında kalan tren yolunun altında bir alt geçit yapılmasına karar verdi. Bununla ilgili olarak İzmir Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri bizimde teknik ekiplerimiz ile birlikte bölgede gerekli incelemeleri yaparak hızlı bir şekilde projenin hazırlanmasını sağladılar. Tüm işlemlerin tamamlanması ile birlikte o bölgede bir alt geçit yapılabilmesi için TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü ve Şehzadeler Belediyesi olarak biz bir işbirliği protokolüne imza attık. İnşallah bu tren alt geçit yapım çalışmaları çok kısa bir süre içerisinde başlayacak ve kısa sürede tamamlanarak halkımızın kullanımına açılmış olacak. Bu sayede hemen ileride olan liseye gitmek isteyen öğrenci kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız yaklaşık olarak 1.500 metre fazladan yol gitmemiş olacak. TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü ekiplerinin alt geçit yapımını tamamlanmasının ardından Şehzadeler Belediyesi olarak biz o bölgede bir yol ve çevre düzenlemesini de hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız yapılacak olan bu alt geçit ile birlikte hem büyük tehlikelerden kurtulmuş olacak hem de uzun mesafeleri yürümek zorun kalmayacaklar” dedi.

“MAHALLEMİZİN BÜYÜK BİR SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

Yapılacak olan tren yolu alt geçidi ile birlikte Kazım Karabekir Mahallesi ve Akpınar Mahallesi halkının büyük ölçüde rahata kavuşacağının altını çizen Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Tekin Aydın “Öncelikle bu sorunumuzun çözüme kavuşmasında bizlere destek olan değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu yapılacak olan alt geçit sayesinde halkımız gerçekten de çok rahat etmiş olacak. Karşıya geçmek isteyen vatandaşlarımız uzun yolları yürümek zorunda kalmayacak ya da tren yolunun üzerinden tehlikeli şekilde geçmek zorunda kalmayacaklar” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ GÜVENLE OKULLARINA GİDİP GELECEKLER”

Şehzadeler Belediyesinin girişimleri ile birlikte alt geçit yapılması çalışmalarının hızlı bir şekilde işlediğini ifade eden Akpınar Mahalle Muhtarı Bişar Saknuk “Geçtiğimiz ay Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ in öncülüğünde oluşturulan bir teknik heyet ile birlikte Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca’nın da katılımı ile TCDD İzmir Bölge Müdürlüğünde mahallemizin en önemli sorunlarından biri olan bu sorunun çözüme kavuşması için gerekli görüşmeleri sağlamıştık. Yine Başkanımızın girişimleri sayesinde Mahallemizde bir tane alt geçit yapılması projesi hızlı bir şekilde onaylandı. İnşallah kısa bir süre içerisinde başlayıp ve bitecek olan alt geçit ile birlikte mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız büyük bir rahatlığa kavuşmuş olacaklar. Özellikle öğrenci kardeşlerimiz Lise’ ye gelmek için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalıyorlardı. Bu alt geçir ile birlikte artık çok daha kısa bir sürede ve tehlikesiz bir şekilde okullarına gelmiş olacaklar. Her iki mahallemize böylesine önemli bir projenin kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45