Hobi Bahçeleri'nde kuralar çekildi

Nisan 11 ,2018

Veziroğlu Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Mart ayında temeli atılan Hobi Bahçeleri tamamlandı. İlk etapta yer kiralamak isteyerek başvuru yapan 244 vatandaş için yer belirleme kurası çekildi.

Manisa’da bir ilk olarak yapılan Hobi Bahçeleri’nde yer belirleme kuraları çekildi. Tarihi Bedesten Nikâh Salonu’nda yapılan kura çekiminde, ilk etapta yer kiralamak isteyen 244 vatandaşın yerleri belirlendi. Belediye Başkanvekili Mehmet Kavas’ın başkanlığında Encümen huzurunda yapılan kura sonucu vatandaşlar kiralayacakları Hobi Bahçelerinin yerlerini öğrendiler.

Yer belirleme kurası öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanvekili Mehmet Kavas “ Manisa’da bir ilk olan ‘Hobi Bahçeleri’ projesi değerli Belediye Başkanımızın seçim vaatleri arasında yer alıyordu. Ömer Faruk Çelik başkanımızın bir ekip arkadaşı olarak bir seçim vaadini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel projemiz Şehzadelerimize hayırlı olsun. 318 adet yapılan Hobi Bahçeleri projemize bugün itibarı ile 244 vatandaşımız başvuruda bulundu. Bugün itibarı ile müracaat yapmış olan vatandaşlarımızın hepsi bu bahçelerden istifade edebilecekler. İlk çağrımızın son başvuru tarihinden sonrada bir kısım müracaatlar olmuştu. Ancak o müracaatları da alarak daha sonra belirleyeceğimiz bir zaman içerisinde kura ile yerlerini belirleyeceğiz. Bu süre zarfında başvurular alınmaya devam edecek” dedi.

“50 bin metrekarelik alanda yapılan Hobi Bahçelerinin içerisinde 4,5 metrekare kapalı, 4,5 metrekare de açık olmak üzere toplamda 9 metrekarelik Hobi Evleri’nin hak sahiplerinin teslimatı 30 Nisan tarihinde yapılacak. Hobi Bahçeleri, çocuk oyun olanları, sosyal tesisleri, otopark alanları ile güneş enerjili aydınlatma sistemleri ile birlikte 1 milyon 271 bin liraya tamamlandı.  Hobi Bahçemiz tamamıyla faaliyete geçtiğinde, vatandaşlarımız kendi sebze ve meyvelerini rahatlıkla üretebilecekler. Vatandaşlarımız burada rahatça vakit geçirebilecekler. Yapılan kura ile 244 vatandaşın kiralayacakları alanlar belirlenirken geriye kalan 74 Hobi Bahçesi için kayıtlar alınmaya devam edecek ve belirlenecek olan bir tarihte yeniden kura ile hak sahipleri belirlenmiş olacak.