Hobi Bahçeleri projesinin temelleri atıldı

Mart 24 ,2017



Şehzadeler Belediyesinin Veziroğlu Mahallesinde yapacağı Hobi Bahçelerinin temelleri düzenlenen bir törenle atıldı. Şehzadeler Belediyesinin birçok hizmeti gibi Manisa’ da Hobi Bahçeleri projelerinin de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Çelik “Hobi Bahçeleri projesi ile Manisa’ya bir ilki daha yaşatıyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediyesinin Veziroğlu Mahallesinde yapacağı Şehzadeler Belediyesi Hobi Bahçelerinin temelleri atıldı. Veziroğlu Mahallesinde düzenlenen temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, MHP İlçe Başkanı Şener Özten, Belediye Meclis üyeleri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HOBİ BAHÇELERİ İLE MANİSA’YA BİR İLKİ DAHA YAŞATIYORUZ”

Şehzadeler Belediyesi olarak birçok projeyi Manisa’ da ilk defa uygulayan bir Belediye olduklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehirler beton yığınları haline döndü. İnsanlar elektriklerini atamıyor, çocuklar toprağa doğaya hasret. Herkesin bağı bahçesi yok bu nedenle Şehrimizde böyle bir ihtiyaç vardı. Hobi Bahçeleri projesi seçim döneminde vaatlerimizin arasında yer alıyordu. 50 bin metrekare açık alanda yapılacak olan hobi bahçeleri projesi Manisa’ da bir ilktir. Manisa’ da nasıl daha öncede Hoş Geldin Bebek projemiz ile İkram Çeşmeleri ile Engelli Çocuklarımız için yaptığımız Engelsiz Çocuk Parklarıyla bir ilki bu şehre yaşattıysak, şimdide Hobi Bahçeleri projesiyle de Manisa’ da bir ilki yapacak olmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. 50 Bin metrekare açık alanda yapılacak olan Hobi Bahçeleri projesinde her birisi 11 metrekare den oluşan 318 adet ahşap hobi evi bulunacak. Bu 318 hobi evinin önünde her bir vatandaşımıza kiralanacak olan 90 metre karelik bahçeler olacak. Yine bu alanın merkezi bir noktasında 370 metrekare alan içerisinde çocuk oyun parkı kurulacak. İdari hizmetler, lavabolar ve mescitlerin hepsi düşünüldü. 5 bin 70 metre kare stabilize ara yol yapımı gerçekleştirilecek. Proje alanı çevresinde 2 metre yüksekliğinde 1076 metre panel çit yapımı, hobi evleri bahçeleri tarla sınırlarında, 7300 metre 80 cm yüksekliğinde panel çit yapımı, 1911 metre yol ve bahçe bordür döşenmesi işleri gerçekleştirilecek.  Yine bu alanda 5 bin metre karelik parke taşlı otopark alanı oluşturulacak. 28 Şubat tarihinde başlayan inşaat çalışmalarımız, Allahlın izniyle Sonbahar’ da yapımını tamamlayıp açılışını yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“6 MİLYONLUK BİR YATIRIMIN TEMELLERİNİ ATIYORUZ”

Şehzadeler Belediyesi Hobi Bahçeleri projesinin yaklaşık olarak 6 Milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Çelik “Toplam 50 bin metrekare gibi büyük bir alanda gerçekleştirdiğimiz bu projenin hobi bahçeleri inşaatı çevre düzenlemesinin, yanı sıra elektrik ve ışıklandırma sistemi için de ciddi bir maliyet ortaya çıkıyor.  Bu noktada bütün bu alanın, 241 adet güneş enerjili aydınlatma direği sayesinde aydınlanmasını kapsayan “Şehzadeler Güneş Topluyor” projemizi de hazırlayarak, Zafer Kalkınma Ajansına müracaatta bulunduk.  KDV si ile birlikte yaklaşık 1 milyon 271 bin TL’yi kapsayan bu proje için, KDV dâhil 530 bin TL’si belediyemiz tarafından karşılanmak üzere, Zafer Kalkınma Ajansıda KDV dahil 741 bin 380 TL’lik bir hibe desteği sunacak. Bu alan Şehzadeler Güneş Topluyor projemiz ile birlikte çevre dostu bir proje ile aydınlatılmış olacak. İnşaat çalışmaları ve ahşap hobi bahçelerinin yapım maliyeti 4 milyon 71 bin TL ve güneş enerjili aydınlatma sistemi 1 milyon 271 bin TL bağlantı yolları ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 6 Milyon TL’lik bir yatırımın temellerini atıyoruz. Katılımlarınız nedeni ile hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ŞEHZADELER BELEDİYESİ 40 YILLIK BİR İLÇEYLE AYNI HİZMETLERİ VERİYOR”

Şehzadeler Belediyesi’nin yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen yapılan çalışmalar ile 40 yıllık bir ilçe ile aynı hizmetleri verebildiğini ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu “Şehzadeler Kaymakamlığı olarak ilk kurulduğumuz zamanlarda belediyemiz ile birçok ortak projeler yaptık. Şehzadelerde geçmişe dönüp baktığımızda belki de 40 yıllık bir ilçede ne varsa şuan da Şehzadeler ilçesinde de aynı yatırımlar var. Belediyemiz var tüm kurumlarımı ile koordineli bir şekilde Şehzadeleri daha iyi noktaya getirmek için el birliği ile çalışıyoruz. Kuruluş süreçleri çok zordur, ancak kurulduktan sonra hizmetler teker teker ortaya çıkmaya başladı. Bugün burada hobi Bahçelerinin temelini atıyoruz, çiftçilerimize fidan dağıtım yapacağız ve birçok hizmeti daha hayata geçiriyoruz” dedi.

“HOBİ BAHÇLERİNE YÜKSEK TALEPLER GELECEK”  

Yapılan Hobi Bahçelerinin halk tarafından büyük bir rağbet göreceğini ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber “Şehzadeler Belediye Başkanımız sanki 40 yıllık bir belediyeymişçesine değerli Kaymakamımız ile birlikte Şehzadeler’ de yeni kurulan bir ilçe olmasına rağmen neler yaptıklarını ortaya koydular. 3 yıl önce oturacak bir makamı olmamasına rağmen bugün 40 yıllık bir Belediye gibi bütün birimleri ile birlikte bütün belediyecilik faaliyetlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bugün temelini attığımız bu güzel hizmetle, Manisa’ da yaşayan vatandaşlarımızı Manisa ovasının güzel nimetleriyle ve bağlarıyla buluşma imkânı gelmiş oluyor. Burada yapılacak olan tesisin en 5 katı fazlası talebin geleceğini düşünüyorum. Sayın Başkanımız konuşmasında da geçirdi Türkiye’ de belki de örnek bir proje olan Sancaklıbozköy Kiraz pazarı projesini hayata geçirdi” dedi.

“ÖNCE MAKAM YAPSAYDI, BUGÜN HİZMET YAPAMAZDI”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ in yeni kurulan bir ilçeye Belediye Başkanı olmasına rağmen kendisi makam yapmak yerine hizmetlere yöneldiğinin altını çizen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya “Öncelikle bu güzel eser için değerli Şehzadeler Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Ben böyle bir projesi yaklaşık 20 yıl önce Hollanda’ da görmüştüm. Hobi Bahçeleri burada şehrin yorgunluğunu çocukları ile birlikte çok güzel bir şekilde atmak isteyen insanlarımızın gelebileceği çok güzel bir hizmet. Bir Belediye Başkanı göreve geldiği zaman ilk hedefi kendisine bir makam odası yapmaktır, eğer ki Ömer Faruk Çelik Başkanımız onu yapsaydı,  bugün bu hizmetleri yapamaya bilirdi. Bu noktada çok doğru bir yolda olduğunu görüyorum. Başkanımızın konuşmasını yaparken projelerini çok rahat bir şekilde anlattığını gördüm. 3 Yıl içerisinde söz verdiği projelerinin birçoğunu yapmış ve emin adımlarla hedefine koşmaya devam ediyor. Türkiye’de Belediye Başkanlarımız yaklaşık yarım asırdır aynı bu güvenle hizmetlerini yapıyorlar. Belediyelerimizin hangi parti mensubu olursa olsun hizmetlerine sahip çıkalım. 16 Nisan’ da Ülkenizin güçlü bir evet ile birlikte aydınlık sabaha doğması temennisi ile herkese çok teşekkür ediyor, Şehzadeler Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.  Konuşmaların ardından protokol üyelerini butona basması ile birlikte 6 Milyon TL’lik proje olan Hobi Bahçelerinin temelleri atıldı.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45