Halk 13.günüde Meydanları boş bırakmadı

Temmuz 29 ,2016



Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Demokrasi Nöbetlerinin 13.gününde de Manisa halkı meydanları boş bırakmadı. Meydanı dolduran halk hep bir ağızdan darbeyi lanetleyerek Cumhurbaşkanı, Hükümet ve Demokrasiye sahip çıktılar.

Demokrasi nöbetinin 13.gününde binlerce Manisalı Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. Her gece sabah saatlerine kadar meydanı boş bırakmayan Manisalıları AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Sivil Toplum Kuruluşları yalnız bırakmadı. İHH Manisa Başkanı Necmettin Okumuş ve MANA-Der Başkanı Şaban Mertyürek yaptıkları konuşmalarda darbenin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ifade ederek darbeye karşı demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Manisa’nın tüm ilçelerinde yapılan Demokrasi Nöbetlerine katılarak vatandaşla bir araya geldiğini ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ “Öncelikle hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. 13 gündür tüm ilçelerimizde Demokrasi Nöbetleri tutuluyor. Bizde bu nöbetlerde halkımız ile bir araya geliyoruz. Demokrasi nöbetimizin 13.günü hayırlar getirsin inşallah. Akşamımız hayırlar getirsin. Söze şöyle başlamak istiyorum. Büyük şehir belediye başkanı 13 gündür nerede acaba? Sağınıza solunuza bakın var mı orada? Belediye başkanı Cengiz Ergün demokrasiden yanadır. Sandıkla geldi darbeye karşıdır inanıyorum. 13 gündür meydanlardayız. Akhisar’da Gördes’te Kula’da Turgutlu’da Ahmetli’de Demirci’de her yerde biz varız. Yani millet var her partili var CHP’li, MHP’li, AK Partili, Saadet Partili, Alevi, Suni, Kürt herkes var ama bu adam yok.  Cengiz Ergün yok. Dün yine çağrı yapmıştım. Cengiz Ergün burada meydanlardayız. 11 belediye AK Partili onlar her gün etkinlik yapıyorlar her akşam. 6 belediye MHP’li bir kısmı etkinlik yapıyor Salihli gibi bende katıldım. Hadi AK Parti’nin yaptığı etkinliklere katılmıyorsun. MHP’nin yaptığı etkinliklere katıl. Ona da katılmıyorsun. Güçlü bir etkinlik yap. Gel cumhuriyet meydanın da çık buraya bir kürsü kur. De ki demokrasiden yanayım. Darbeye karşıyım. 15 Temmuzu yapanları lanetliyorum. Ve bende senin yanında olacağım hem de konuşma yapmayacağım ”dedi.

“BİZİM TEK PATRONUMUZ HALKTIR”

Siyasetçilerin tek patronunun halk olduğunu ifade eden Özdağ “Değerli kardeşlerim her zaman söylüyorum. Zaman zaman darbelere atıfta bulundum. Arkadaşlarım bana diyorlardı ki Selçuk Özdağ yine darbelere atıfta bulunuyor. İçimizdeki bazı kriptolar arkamdan bazı konuşmalar yapıyorlardı. Pkk ile ilgili konuşmalar yapıyorlardı. Kürtler benim kardeşim ama Pkk ebediyen benim düşmanım kardeşlerim. Nasıl ki peygamberimiz döneminden önce ebabil kuşlarıyla Allah kebeyi koruduysa. Araplarla İslam dinini Türklerle İslam dinini korudu kardeşlerim. Türkler bin yıl İslam’ın sancaktarlığını yaptılar. Darbeler Türkiye’nin ekonomisine, kültürüne ve demokrasisine ket vurdu. Demokrasimiz içselleştirilemedi. CHP’lilerle demokrat partililer birbirleriyle kavga ettiler. Siyaset araçtır siyaset amaç değildir. Özellikle şuna da vurgu yapmak istiyorum. Çok güzel bir söz var. Bütün cemaatlere bütün ekollere, okullara sesleniyorum. Ahlak hizmeti yapın, kültür hizmeti yapın, eğitim hizmeti yapın ama siyasetçileri terbiye etmeye kalkmayın. Siyasetçilerin bir tane patronu vardır. O da kimdir biliyor musunuz? Halktır halk sizsiniz. Bizim patronumuz sizsiniz. Bizim patronumuz halk aziz millet başka kimse değil. Herkes hizmet edecek. Bütün demokrasilerde gerçek demokrasilerde senaryoyu halk yazar. Rolleri halk dağıtır. Kimin iktidar kimin ana muhalefet partisi olacağına halk karar verir kardeşlerim. Ne darbeciler karar verir ne silahlı terör örgütleri karar verir ne cuntacılar karar verir ne kirli ve şantajcı medya patronları karar verir. Sadece ve sadece siz karar verirsiniz. Sizden büyük bir tek Allah var başka bir şey yok” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45