Genç Girişimcilerin eğitimleri başladı

Aralık 18 ,2018

Şehzadeler Belediyesi, İŞ-KUR ve KOSGEB İşbirliği ile düzenlenen Girişimcilik Kurslarında girmek isteyen genç girişimciler için mülakatlar yapıldı. 17 kişinin başarılı bir şekilde geçtiği mülakatların ardından girişimcilik eğitimleri bu hafta içerisinde başlayacak.

Şehzadeler Belediyesinin, İŞ-KUR ve KOSGEB iş birliği ile bu yıl 8 ve 9.sunu düzenleyeceği Girişimcilik Kursuna katılmak isteyen genç girişimciler, düzenlenen mülakatla belirlendi. 17 genç girişimci, Girişimcilik Eğitimlerine girmeye hak kazanmış oldu. Şehzadeler Belediyesi olarak göreve geldikleri yıldan itibaren 175 genç girişimciye eğitim verdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliği ile bu yılsonu itibarı ile 8 ve 9.sunu düzenleyeceğimiz girişimcilik kurslarımızın bugün itibarı ile mülakatları tamamlandı. Yoğun bir talep olduğu için iki kurs dönemini arka arkaya tamamlayacağız. Bugün yaptığımız mülakatlarda 17 girişimci hemşerimiz eğitimlere katılmaya hak kazanmış oldular. Bu eğitimlerimiz başarı ile tamamlayan girişimcilerimiz 50 bin TL hibe 100 BİN TL’de sıfır faizli kredi alma hakkına sahip olacaklar. Eğitimlerimizin ardından alacakları sertifika ile birlikte KOSGEB’e projeleri ile başvuruda bulunacak olan girişimcilerimizin projeleri kabul görmesi halinde belirtilen destekleri almaya hak kazanabilecekler” dedi.