Ermeni meselesi masaya yatırıldı

Mayıs 04 ,2015

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi, Ermeni meselesinin 100. yılında  ‘Yüzyılın Yalanı Soykırım’ konulu bir konferans düzenledi. Gazeteci- Yazar İbrahim Yıldırım tarihin tozlu sayfalarından alıntılar yaparak, Ermeni meselesine ışık tuttu.

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi gündemin nabzını tuttu; Ermeni meselesinin 100.yılında ‘Yüzyılın Yalanı Soykırım’ konulu bir konferans düzenledi. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Pala, Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan ve çok sayıda davetli katıldı. Gazeteci- Yazar İbrahim Yıldırım yaptığı sunumda yüzyıllardır süregelen Ermeni meselesine ışık tuttu. Türkiye’nin yaptığının soykırım değil bir tehcir olduğunu belirten Yıldırım, “1915 Ermeni tehcirine sebep olan olaylar, muhtemel bir isyan değil, mevcut bir isyan halini ortaya koymaktadır. Tehciri sadece Osmanlı yapmamıştır. İspanya Yahudilere, Ruslar I. ve II. dünya savaşlarında Türklere, Amerikalılar II. Dünya savaşında Japonlara yapmıştır. Ama Türkler tehcir yapınca soykırım deniyor. Ermenilerin soykırım iddialarını dillendirmelerindeki maksat “ 4 T Kuralı” ile ifade edilmektedir; Tanıtma, Tanınma, Tazminat, Toprak. Ermenilerin bu soykırım iddialarını Tanıtma ve Tanınma sonunda Türkiye’den Tazminat ve Toprak talebinde bulunmak isteyeceği aşikardır. Yoksa yüz sene evvelki bir savaş hali olayı bu kadar gündemde tutmanın başka maksadı olamaz. Ermenilerin bu oyununa dikkat edilmelidir” dedi. Konferansın sonunda Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, Gazeteci Yazar İbrahim Yıldırım’a çiçek takdim etti.