Ege'nin en güzeli Şehzadelerde olacak

Ekim 18 ,2016



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sancaklıbozköy Mahallesinde yapılacak olan Kiraz Alım Merkezi alanında incelemelerde bulundu. Kiraz Pazarının açılışını Nisan ayı başında yapmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Çelik “Kiraz Pazarımız tamamlandığında Ege Bölgesinin en güzel Pazar yerini halkımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sancaklıbozköy Mahallesinde yapılacak olan Kiraz Pazarı alanında incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Başkan Çelik’e Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kavas ve Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi eşlik etti. Kiraz Pazarı yapımının yerel seçimlerde vaad edilen projelerinin arasından olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Sancaklıbozköy Mahallemizde seçim döneminde vaad ettiğimiz, Karaoğlanlı, Sancaklıkayadibi, Sancaklıbozköy, Sancaklıiğdecik, Sancaklıçeşmebaşı gibi mahallerimizin bulunduğu bölgeye hitap edecek olan bir Kiraz Alım Merkezini yapacağız. Kiraz, Şehzadeler ilçemiz açısından son derece önemli bir ürün. Kuzey yarım kürede ilk kirazı biz üretiyoruz ve ürettiğimiz kirazımızı ihraç ediyoruz. Bu nedenle de ülkemizin ekonomisine ve ihracatına ciddi bir katkı sağlamış oluyoruz. Büyük zorluklarla üretilen kirazların satışı bugüne kadar mahalle içerisinde, sokak aralarında, kahvehane köşelerinde yapılıyordu. Bu nedenle sağlıksız şartlarda alış veriş yapılıyordu. Şehzadelerimize modern ve güzel bir Kiraz Alım Merkezi yakışırdı ki daha çok tüccarlar gelsin. Üreticilerimiz ve tüccarlarımız daha sağlıklı şartlarda buluşabilsin ve kirazımız daha değerli bir şekilde ihraç edilebilsin. Bununla ilgili bölgemizde ki bütün alım merkezlerini gezerek üreticilerimiz ile birlikte en iyi projeyi hazırladık. İhalesini gerçekleştirip yer teslimini de yaptık. Yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. Bir yandan bu alanda yer hazırlığı yapılırken, diğer taraftan da çelik konstrüksiyon ile yapılacak olan alım merkezinin imalat çalışmaları da başlamış durumda” dedi.

“TEMELİ BAŞBAKANIMIZIN ATMASINI ARZU EDİYORUZ”

Başbakan Binali Yıldırım’ın önümüzdeki günlerde Manisa ziyaretinin söz konusu olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımızın Manisa ziyareti söz konusu eğer bu yakın süreç içerisinde gerçekleşirse. Bu güzel Pazar yerimizin temel atmasını Sayın Başbakanımızın gerçekleştirmesini arzu ediyoruz. Ancak program gecikecek gibi olursa da, Pazar yerimizin sezona yetişmesi için bizler temel atma törenimizi yapacağız.  Temel atmamızın ardından hedefimiz inşallah Nisan ayı başında Ege bölgesinin en güzel Kiraz Pazarının açılışını yapmış olacağız. Kiraz Pazarımızın yaklaşık 4 Milyon 500 Bin TL’ lik bir maliyeti olacak. Yakın zamanda temelini atıp açılışını yapacağımız bu kiraz pazarımızın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak biz çiftçilerimizi önemsiyoruz. Bu noktada görev geldiğimiz günden bu güne kadar bu bölgemizde çok ciddi bir ova yolu düzenleme çalışması yaptık. Tüm bu çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45