Diaromik Mesir Müzesi çalışmaları başladı

Ocak 15 ,2018

Şehzadeler Belediyesi tarafından Manisa’ ya kazandırılacak olan ‘Şehzadeler Park’ alanı içerisinde yapılacak olan Diaromik Mesir Müzesi inşaat çalışmaları başladı. İnşaat tüm hızıyla sürdüğünü belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Park çalışmalarını İlkbahar aylarında tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediyensin geçtiğimiz aylarda Sümerbank arazisi üzerinde yapımına başladığı ‘Şehzadeler Park’ projesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 17 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan ‘Şehzadeler Park’ projesinde biyolojik gölet, kafeterya binası ve yürüyüş yolları çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Manisamıza kazandıracağımız çok önemli projelerimizden bir tanesi olan ‘Şehzadeler Park’ projemizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu güne kadar yapılan çalışmalar neticesinde, parkımızın içerisinde yer alacak olan bir adet kafeterya, büyük bir biyolojik gölet ile yürüyüş yolları çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Yine proje alanımızda yer alacak olan ve yerli yabancı turistlerin geldiğinde yılın 365 günün Mesir saçım törenini bire bir yaşayabilecekleri ve tarihini okuyup öğrenebilecekleri Diaromik Mesir Müzesinin çalışmaları başlamış durumda. Toplamda 637 metrekare kapalı alanda 600 metrekare Mesir saçımını gösteren sanatsal resim çalışması yapılarak Mesir saçım töreninin orda birebir yaşatacağız. Müze inşaatının çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Şehzade figürleri, Minia Şehzadeler maketlerinin bulunduğu tarihi yapılar, Masal Park Kahramanları ve diğer üst yapı çalışmalarına da hızlı bir şekilde başlayıp inşallah önümüzdeki Bahar aylarında bu güzel alanımızı halkımızın kullanımına açacağız. Manisalı vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile severek gezebileceği güzel bir projeyi Manisamıza kazandırmış olacağız” dedi.