Demokrasi Nöbetleri Cumhuriyet Meydanında devam edecek

Temmuz 26 ,2016

Manolya Meydanında on gündür devam eden Demokrasi Nöbeti, onuncu gününde de büyük bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşların kenetlenerek Manolya Meydanını doldurduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “On gündür Manolya Meydanında devam ettiğimiz Demokrasi Nöbetlerimize artık Cumhuriyet Meydanında devam edeceğiz” dedi.

Manisalı vatandaşlar Demokrasi Nöbetinin onuncu gecesinde de Manolya Meydanını tıklım, tıklım doldurarak, yapılan hain darbe girişimine karşı Demokrasi Nöbetini beklediler. Her gece Manolya Meydanında Manisalı vatandaşlar sabahın ilk saatlerine kadar okunan ilahi ve marşlara coşkulu bir şekilde eşlik ederek tekbirler getiriyor. Demokrasi nöbetinin onuncu gecesinde de Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve STK temsilcileri vatandaşlarla bir araya geldiler. Demokrasi Nöbetinde vatandaşlara hitap eden Siyaset Bilimci Ozan Erdem, yapılan darbe kalkışmasının kabul edilemez bir hainlik olduğunu ifade etti. 15 Temmuz gecesinden beri Demokrasi Nöbetine katılan halkın heyecanını yitirmeden kalabalık bir şekilde Meydanları doldurduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bilindiği gibi 15 Temmuz gecesi ülkemizin çeşitli kademelerinde yuvalanmış olan hainler başarısız bir darbe kalkışmasına girişmişlerdir. Rabbime şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın kararlı duruşu ve Milletimizin dik duruşu sayesinde darbe kalkışması başarısızlıkla sonuçlanmış ve bunu yapan hainler tek tek yakalanarak ceza evlerine gönderilmiştir. Ancak bu hainlerin neler yapabileceğini henüz bilemiyoruz o yüzden tehlike henüz tam manası ile bitmiş değil. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile meydanlarda başlattığımız Demokrasi Nöbetlerimize devam ediyoruz. Bu gece onuncu gecemiz Türkiye’nin dört bir yanında milletimiz ilk günkü coşku ile meydanlarda olmaya devam ediyor. Hükümetine, Devletine sahip çıkıyor. Hükümetimiz devlet içinde yuvalanmış olan hain fetö terör örgütü üyelerini en kısa sürede temizleyecek ve bundan sonra hiç kimse Türkiye’nin büyümesine engel olamayacaktır.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bu gün milyonlar olarak meydanlarda Demokrasi Nöbetindeyiz. Yine Cumhurbaşkanımızın evlerinize dönün talimatına kadar meydanları terk etmeye niyetimiz yok. Manolya Meydanında başlattığımız Demokrasi Nöbetlerimize artık Cumhuriyet Meydanında devam edeceğiz. Tüm halkımızın Cumhuriyet Meydanına bekliyoruz. Demokrasi Nöbetlerimize vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi nedeni ile bundan sonra ki Demokrasi Nöbetlerimize daha geniş bir alan olan Cumhuriyet Meydanında devam edeceğiz. Bu süreçte on gündür bizleri yalnız bırakmayan başta siz değerli Manisalı hemşerilerimize, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve yöneticilerine canı gönülde çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından yapılan sema gösterisi ve ilahi konseri meydanı dolduran vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.