Demokrasi Nöbeti Cumhuriyet Meydanında devam ediyor

Temmuz 27 ,2016



Tüm Türkiye genelinde milyonların katılımıyla 11 gündür devam eden Demokrasi Nöbeti, Cumhuriyet meydanında binlerce Manisalıyı bir araya getirdi. Türk bayrakları ile Cumhuriyet meydanını dolduran binlerce Manisalı sabahın ilk saatlerine kadar meydandan ayrılmayarak yapılan darbe girişimine karşı Devlete ve Demokrasiye sahip çıktı. 

15 Temmuz gecesi yapılan ve Türk halkının sokaklara inmesi ile başarısızlıkla sonuçlanan Darbe kalkışması sonrasında halk destan yazmaya devam ediyor. Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde 11 gündür devam eden Demokrasi Nöbetleri geçtiğimiz akşam Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Demokrasi Nöbetine AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, 24.Dönem Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ve binlerce vatandaş katıldı. Manisa halkının yoğun ilgi gösterdiği Demokrasi Nöbetine geçtiğimiz akşam Türkiye Muhtarlar Derneği Manisa şube başkanı Mahir Arslan ve mahalle muhtarları, Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ve yönetimi ile Saruhanbey İlik Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Eyüp Saraçoğlu ve yönetimi katılarak yapılan darbe kalkışmasını kınayarak demokrasiden yana olduklarını ifade ettiler.

“DARBE GİRİŞİMİNE EN GÜZEL CEVABI HALKIMIZ VERMİŞTİR”

Yapılan darbe girişimine karşın en güzel cevabın halk tarafından verildiğini ifade eden AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan “15 Temmuz gecesinden beri hain fetö terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişimine karşı Manisa halkı olarak en güzel cevabı o gece sizler bu meydanda verdiniz. Rabbim hepinizde razı olsun. 15 Temmuz gecesinden bu güne kadar sizlerle birlikte Demokrasi Nöbetine devam ediyoruz. Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanımız Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanımız Zafer İkinci sizlerle birlikte bu meydanı boş bırakmadan Demokrasi Nöbetine devam ediyor. Bu Demokrasi Nöbetimizi ikinci bir emre kadar sürdüreceğiz. Evlerimizde oturmayacağız. Gündüz işimizi yapacağız gece de Meydanlarda nöbetimize devam edeceğiz” dedi.

“TÜRK MİLLETİ DARBEYE KARŞI ASİL BİR DURUŞ SERGİLEMİŞTİR”

15 Temmuzda yapılan darbe girişimine karşın Türk Milletinin asil bir duruş sergilediğini ifade eden AK Parti 24.dönem Milletvekili Muzaffer Yurttaş “Bugün bu meydanlara alnı ak, başı dik bir şekilde duruyorsak, bunları, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza, Kahraman Polislerimize, cuntacılara geçit vermeyen askerlerimize ve en önemlisi de darbenin olduğu ilk saatler itibarı sokaklara inerek darbeye geçit vermeyen siz değerli halkımıza borçluyuz. Birileri asker darbe yapmaya kalktı dediler. Hayır, darbeyi maaşını bu devletten ama emirlerini dışarıdan alan hainlerdir. Milletimiz bu darbe girişiminde tanklara karşı durdu, mermilere siper oldu, uçaklara havalanmasın diye bir yıl boyunca emek verip yetiştirdiği ekinlerini yaktı ama milletin bu dik duruşu ile darbeciler başarısız oldular. Daha önce yapılan darbelerde darbeyi yapanlar bu ülkede ezanları, salaları susturmuştu, ancak bu sefer o ezanlarımız ve salalarımız darbeyi susturmuştur” dedi.  

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45