Çağdaş Fatihler sizlerin arasından çıkacaktır

Mayıs 26 ,2016

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Kazım Karabekir Ortaokulunun Bilimsel çalışmalarının sergileneceği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına katıldı. Öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları inceleyen Başkan Çelik “Çağdaş Kanuniler, Fatihler sizlerin arasından çıkacaktır” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Kazım Karabekir Ortaokulunun Bilimsel çalışmalarının sergileneceği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına katıldı. Kazım Karabekir Orta Okulu bahçesinde düzenlenen açılışa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sema Çiftçi, okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrencilik yıllarında ders kitaplarını temin etmekte zorluklar yaşadığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Değerli öğrenciler sizler bu dönemlerde en iyi imkânlardan istifade edebiliyorsunuz. Bizler geçmişte, dönemin yarısını kitaplar bulacağız diye kırtasiye, kırtasiye gezerek geçiriyorduk. Ama hamdolsun bu gün hükümetimizin eğitim çalışmaları neticesinde ders zili ilk gün çaldığında, sizin ders kitaplarınız masalarınızın üstünde oluyor. Bunlar bir fırsat, bir imkândır. Bu fırsatları, bu imkânları çok iyi değerlendirmek, çok çalışmak, çok okumak ve ideallerle hareket etmek lazım. Birincisi inanmak lazım, başarıya inanacaksınız. Kazım Karabekir Orta Okulu’nun değerli öğrencileri,  başarılı olacağınıza inanmalısınız. Büyük başarılara imza atacağınıza inanmalısınız Türkiye’ de ve Dünya’ da ses getirecek işler yapacağınıza inanmalısınız. Ardından da çalışacaksınız ki bunların ardından başarı gelsin. Peygamber efendimiz bir hadisini sahabeleriyle paylaşıyor, diyor ki ; “İstanbul mutlak Feth olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel asker”. Düşünün o imkânsızlık içindeki yılları. Şimdi ise çağdaş Kanuniler’ de Fatihler’ de buradan sizlerin arasından yetişecektir. Ben sizlerde o gücü, gözlerinizde o ışığı görüyorum. İnşallah ileride sizlerin büyük başarıları ile bu şehrin Belediye Başkanı olarak bende iftihar edeceğim. Yolunuz açık olsun. Allaha emanet olun” dedi. Başkan Çelik ve beraberindekiler kurdele kesiminin ardından stantları gezerek öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi.