Bayırbucak'a Muhsin Yazıcıoğlu anısına yardım tırı

Nisan 07 ,2016



Şehzadeler Belediyesi ve Manisa İHH işbirliği ile Merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun anısına düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 26 ton gıda yardımı ve 500 adet battaniyenin bulunduğu düzenlen törenle Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere dualarla Hatay’a uğurlandı. Manisa halkının her zaman yardıma muhtacın yanında olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bayırbucak Türkmen’i kardeşlerimiz için bu gün 35. Yardım tırını uğurluyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediyesi ve Manisa İHH işbirliği ile Merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun anısına düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 26 ton gıda yardımı ve 500 adet battaniyenin bulunduğu düzenlen törenle Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere dualarla Hatay’a uğurlandı. Manisa 19 Mayıs Stadyumunun önünde düzenlenen törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Manisa İHH Başkanı Necmettin Okumuş ve İHH gönüllüleri katıldı. Manisa’dan Bayırbucak Türkmenleri için 35. Yardım tırının yola çıktığını ifade eden Manisa İHH Başkanı Necmettin Okumuş “Manisa’mız Türkmen dağında Bayırbucak Türkmenleri kardeşlerimize olan hassasiyetini uzun süredir gösteriyor. Son 4 ay içerisinde Şehrimizden bununla birlikte giden 35. Yardım Tırıdır. Manisa kadirşinaslığını, yardım severliğini kendi kardeşlerine olan sevgisini en iyi şekilde göstermiştir. Bu nedenle yardımlarla Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olan bütün Manisa halkına çok teşekkür ediyorum. Bu yardım Tırının hazırlanmasında büyük destekleri olan değerli Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ e çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür yardımlarımız devam edecek. İhtiyaç olan yerlere, bölgelere yardımlarımız artarak devam edecektir. Bizim tek temennimiz bu zulümler olmasın, kimsenin de yardıma ihtiyacı olmasın. Ama görünen odur ki bunlar olacak ve devam edecektir. İnşallah Suriye’deki zulüm son bulur, oradan yaşayan halk refaha kavuşsun diye dua ediyoruz. Bu gün Bayırbucak Türkmen’i kardeşlerimiz için yola çıkan bu yardım tırımızda 500 adet battaniye ve 26 ton kuru gıda bulunuyor. Yardım Tırımız Reyhanlı’ ya gidecek, yardımlarımız oradan Bayırbucak’a gönderilecek” dedi.

“MANİSA MUHTACIN YARDIMINA KOŞUYOR”

Manisa halkının her zaman yardıma muhtaç olanın yardımına koştuğunu ifade eden Başkan Çelik “Bugün Mübarek 3 ayların başlangıcı Regaib Kandili, böylesine güzel hayırlı bir günde bizde hayırlı bir çalışmaya imza atıyoruz. Manisa’ dan 35. Tırımızı Bayırbucak Türkmen’i kardeşlerimize ulaştırılmak üzere İHH ile birlikte gönderiyoruz. Bu yardım kampanyasının farklı bir önemi var. Bilindiği gibi Türkiye’de herkesin takdirini kazanmış, herkesin gönlünde ayrı bir yeri olan merhum lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun anısına düzenlendi bu kampanya, bu nedenle büyük bir ilgi de gördü. Bu vesile ile merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na da bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. Bütün hayırseverlerimize, Manisalılara çok teşekkür ediyorum. Manisalılar nerde bir muhtaç varsa, yardıma ihtiyaç duyan kimse varsa onun yardımına koşuyor. Manisa’dan da sadece Bayırbucak ile ilgili 35 tır dolu yardımın gönderilmiş olması bizler adına sevindirici bir gelişmedir. Allah Bayırbucak Türkmen’i kardeşlerimizin ve tüm mazlumların yar ve yardımcısı olsun. İçerisinde bulunduğumuz bu mübarek günler hürmetine yeryüzünde akan kan ve gözyaşı dinsin inşallah.  Zalimler artık zulüm yapamaz hale gelsinler diye temenni ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.  Şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Bu yardım çalışmasının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından yardım tırı dualarla Reyhanlı’ya uğurlandı. 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45