Başkan Çelik'ten festivale davet

Nisan 07 ,2015

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısı Saruhan Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de katıldı. Festivale davette bulunan Başkan Çelik, Mesir tadında bir etkinlik yaşanmasını diledi.

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte 475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali bu yıl Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin katkılarıyla hazırlandı. Festival programıyla ilgili tanıtım toplantısı Saruhan Otel’de gerçekleştirildi. Programda konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tüm Türkiye’yi ve dünyadaki herkesi festivale davet etti. Başkan Çelik, "475. Uluslararası Manisa Mesir Festivali, Manisa ve Türkiye'nin önemli değerlerinden biri. Mesir ise Manisa için büyük bir değer. Manisa'nın tarihi, kültürel ve medeniyet  şehri olduğunun bir göstergesi. Bu konuyla ülkemiz açısından da önemli bir yer arz ediyor. Mesirde emek sarf eden ve vefat eden herkesi rahmetle anıyoruz. Mesir Festivali mutlaka görülmesi gereken bir festival. Bu nedenle tüm Türkiye ve dünyadaki insanları her zaman göremeyecekleri böyle bir festivali için Manisa’ya davet ediyorum" dedi.

Mesir tadında bir festival diledi

Ecdadın, mesirle insanlara verdiği değeri gösterdiğini belirterek sözlerine devam eden Başkan Çelik, "475 yıl boyunca Sultan Camii’nin kubbelerinden insanlara şifa kaynağı olan bu ilaç halka saçılmıştır. Bu da bizim ecdadımızın insanlara verdiği değerin göstergesidir. Bizler değerlerimizi, medeniyetimizi, kültürümüzü iyi bilmeliyiz. Kazasız belasız, güzel, mesir tadında bir etkinliğin gerçekleşmesini temenni ediyorum. Bu yılki program Büyükşehir, Yunusemre, Şehzadeler ve Mesir Derneği’yle ortaklaşa organize ettik. Çünkü mesir bizim ortak değerimiz" diye konuştu.