Başkan Çelik'ten Öğrencilere Sürpriz

Eylül 15 ,2014



Şehzadeler Kaymakamlığını Halıtlı mahallesinde Eğitim – Öğretim yılı açılış programı düzenlenen törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “İnanıyorum ki bu şehrin çocukları, en güzel eğitimi alacaklar, hem ilimde uzman olacaklar, hem de gönül adamı irfan sahibi insanlar olacaklar” dedi. Törende daha sonra Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan eğitim setleri Başkan Çelik tarafından çocuklara dağıtıldı.

Halıtlı Mahallesi İlköğretim Kurumları bahçesinde düzenlenen törene Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Şimşek, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okula yeni başlayan öğrencilerin gelecekte Ülkenin yönetiminde söz sahibi olacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “2014 – 2015 Eğitim ve Öğretim yılının Halıtlımız için, Şehzadeler için, Ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eğitim son derece önemlidir. Şüphesiz ki en büyük güç bilgidir, bilimdir. İnşallah şartları iyileştirilmiş, standartları yükseltilmiş olan okullarımızda, öğretmenlerimizin büyük fedakârlık ve katkılarıyla, sizler en güzel eğitimi alacak bu okullardan mezun olduktan sonra en iyi üniversitelerde tahsil görecek ve ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Her birinizin hayırlı, başarılı hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum. Ancak burada işin irfan boyutu, eğitim boyutu kesinlikle ihmal edilmemelidir” diyerek eğitimin yanında ahlaklı yetişmenin önemine vurgu yaptı.

“EN ÖLÜMCÜL BOMBAYI YAPANLAR EN BÜYÜK İLİM GÜCÜNE SAHİP OLANLARDIR”

Dünyanın birçok noktasında yapılan katliamlara değinen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik en iyi ilimin yanında, insanların irfan sahibi olmaları gerektiğini vurguladı. Dünyada en ölümcül bombaları yapanların büyük bir ilim gücüne sahip olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Putlaşan bilim, öldüren teknoloji bu gün insanlığı tehdit eden unsurların başında gelmektedir. Bu gün yeryüzünde çocuklarımızı katledenler, zehirleyenler, masum insanları öldürenler hiç şüpheniz olmasın ki en büyük ilim gücüne sahip olanlardır. İlimin yanında irfan olmalıdır, eğitim olmalıdır, gönül terbiyesi olmalıdır. Mevlana’nın, Yunus Emre’nin torunlarına yakışan meselenin gönül boyutunu ihmal etmemektir. Bunun başı da kimseyi ihmal etmemek, sonucu eğer başarılabilirse kimseden incinmemektir. Merhametimizi, vicdanı asla yitirmeyelim. Gönül boyutu olan irfanı asla ihmal etmeyelim. Eğer bu gönül eğitimi söz konusu olmazsa en teknolojik eğitimi alırsınız, en iyi üniversiteleri bitirirsiniz, oturduğunuz yerden insanların en mahremlerini dinleme cüretine dahi maneviyatınız yoksa tevessül edebilirsiniz. En öldürücü bombaları yapanlar bilim adamlarıdır. Ancak irfan yoksunlarıdır. Oysaki bu gün bizim ve dünyanın muhtaç olduğu ilimle birlikte bir

 

 

 

İrfandır, Mevlana’nın, Yunus Emre’nin öğretisidir. İnanıyorum ki bu şehrin çocukları, Halıtlı’nın ve civar mahallelerimizden buraya gelen değerli gençlerimiz, en güzel eğitimi alacaklar, hem İlimde uzman olacaklar, hem de gönül adamı irfan sahibi insanlar olacaklar” diyerek ilmin yanında irfanında önemli olduğunu vurguladı.

‘BANA BİR HARF ÖĞRETENİN, 40 YIL KÖLESİ OLURUM’

Eğitim ve Öğretimin önemine vurgu yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik İslam dininin eğitime büyük önem veren bir din olduğunu vurguladı. Başkan Çelik “Bizler ilk emri oku diyen bir dinin mensuplarıyız. Bu nedenle okumaya büyük bir önem göstermemiz lazım. Hz. Ali efendimiz ‘Bana Bir Harf Öğretenin, 40 Yıl Kölesi Olurum’ buyurmuşlar. Öyleyse, fedakârlıklar içerisinde bulunarak bizlere eğitim ve öğretim gösteren, değerli öğretmenlerimize saygıda kusur etmemeliyiz. Onların işlerini kolaylaştırmalıyız. Milli Eğitim müdürümüzden başlayarak, tüm eğitim camiamızın yanında her zaman olmalı, onları hep saygıyla ananlar bizler olmalıyız. Bu gün başlayan yeni eğitim ve öğretim yılımızın, sevgili öğrencilerimiz için, değerli öğretmenlerimiz için ve çocukların üzerinde büyük hakları olan anne ve babalar için hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Öncelikle 2014-2015 eğitim öğretim yılının Ülkemize büyük güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunun son günüde burada öğrencilerimize karne dağıtmıştık. Ancak bu gün yine aynı yerde yeni eğitim ve öğretim yılını açıyoruz. Hepimizin şahit olduğu gibi zaman hızla akıp geçiyor. Bu örneği vermemdeki neden, her şey bir anda gelişiyor. Bizlere düşen en büyük görev, bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmek. Sevgili öğrenciler, bu eğitim öğretim yılı da başlayacak ve bitecek. Ancak bizlerin sizlerden istediği derslerinize çok çalışarak başarılı bir yıl geçirmenizdir. Daha sonraki yıllarda bu kürsülerde konuşma yapan kişilerin sizlerin olmasıdır.  Bizler bu görevlerde ilelebet kalmayacağız. Zamanı gelince görevlerimizi sizlere bırakacağız. Sizlerin bu görevlere sahip olmanız için, planlı, programlı ve başarılı bir şekilde çalışmanız gerekmektedir. Tabi bu sadece çalışmayla olmaz, Ülkemizi sevmemiz, milletimizi ve dinimizi sevmemiz gerekiyor. Değerli belediye başkanımız konuşmalarında teknolojinin fayda ve zararlarından bahsettiler. Bu gün teknolojinin esiri olan bir nesille karşı karşıyayız. Burada da en büyük görev ailelerimize düşmektedir. Çocuklarımızla ilgilenmemiz gerekiyor, onlarla vakit geçirmemiz gerekiyor. Bizler aileleri olarak bunları yapmazsak çocuklarımız teknolojinin esareti altında kalacaklardır” dedi.

“SON YILLARDA DEVLETİMİZ EĞİTİM İÇİN CİDDİ ÖNLEMLER ALMIŞTIR”

Devletin eğitim ve öğretim alanında ciddi önlemler ve tedbirler aldığını ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu “Son yıllarda devletimizin aldığı tedbirler ve yardımları görüyorsunuz. Yıllar öncesinden bize okul başlamadan kitaplar masalarda olacak şeklinde anlatsalardı, idareciler olarak bizler bile inanmakta zorlanırdık. Ama şimdi sizler okula gelmeden tüm kitaplarınız masalarınızın üzerinde oluyor.

 

 

 

 

Bu gün okula devletin sağladığı imkânlarla servisle okula geldiniz. Öğlen olduğunda belki kimi zaman bizim evlerimizde olmayan şekilde kalori değerli dahi ölçülmüş yemekleriniz dağıtılacak.  Tüm bunların karşılığında sizlerden tek bir isteğimiz var, çok çalışmanız ve ilerisi için, Memleketimiz için faydalı insanlar olmanız. Belki bazı mahallerimizde maddi imkânları olmayan ailelerimiz olacak. Çocuklarını okula göndermekte zorluk çekenler olacak. Bu konuda bize gelin çocuklarımızın eğitimi için bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu gün okullar başlamadan bize büyük destek veren Şehzadeler Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Okullar açılmadan tüm okullarımızda temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yaparak eğitime büyük katkı sağladılar. Ben bir kez daha yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 3. Sınıf öğrencilerini yaptığı dans gösterisi büyük beğeni topladı. Şehzadeler Kaymakamı ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Şehzadeler Belediyesinin hazırlamış olduğu okul setini öğrencilere dağıttılar. Öğrencilerle çekilen toplu fotoğrafın ardından sınıfları gezen protokol üyeleri öğrencilerle sohbet ettiler.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45