Başkan Çelik "Engellilerin yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz"

Aralık 02 ,2016

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Çelik, “Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, yaşama sevincinin arttırılması umuduyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili mesaj yayımlayarak Engelliler Günü’nü kutladı. Başkan Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün engellilerin sadece hatırlandığı gün değildir, bir hesap günüdür. Bu özel gün engelli sorunlarını çözmek için bir yılda yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen kazanımların ve eksik kalanların özeleştirisinin yapılacağı gelecek yılın yol haritasının açıklanacağı gündür. Engelliliğin bir yazgı olmadığına inanan hükümetler sayesinde geliştirilen sosyal politikalarla engelliler için yürürlüğe konulan koruyucu ve önleyici uygulamalar içeren düzenlemelerle ülkemizde çok önemli mesafeler alınmaya başlanmıştır. Ancak her hizmeti devletten ve devletin yaptırım gücünden beklemekten ziyade bu konudaki eksiklerin topyekûn kökünün kazınması için birey ve toplum ölçeğinde de farkındalığımızın artması gerekir. Engelli rampasının önüne araç parkeden, kaldırıma eşya ve masa koyan, kamu binalarını ve konutları engellileri düşünmeden inşa edenlerin hepsi de engelsiz insanlar olduğu gerçeğini nasıl izah ederiz? Şehzadeler Belediyesi yetki ve sorumluluk sahası içinde engellilere karşı görevlerini bu bilgi, inanç, kararlılık ve yüksek sorumlulukla hareket ederek yerine getirme gayretindedir. Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, yaşama sevincinin arttırılması umuduyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.”