Başkan Çelik miniklere akıllı defter hediye etti

Eylül 25 ,2014



Şehzadeler Belediyesi, ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin yazma becerilerine katkı sağlamak amacıyla 4 bin adet akıllı defter bastırdı. Defterlerin dağıtımı Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından gerçekleştirildi. Başkan Çelik, “Türkiye’nin aydınlık yarınlarında siz söz sahibi olacaksınız. Biz her zaman yanınızdayız. Sizler her şeyin en güzeline layıksınız” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılı kısa bir süre önce başladı. Her fırsatta eğitime destek veren Şehzadeler Belediyesi bu kez ilkokul birinci sınıflar için bir çalışma yaptı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, okula yeni başlayan miniklere dersi daha iyi anlamalarını sağlamak için akıllı defter eğitim seti hediye etti. Defterler temsili olarak Ömer Faruk Meriç İlkokulu, Murat Germen ve Ali Rıza Çevik İlkokulu’nda Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarafından dağıtıldı. Dağıtım töreninde Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen de yer aldı. Sınıflara girerek öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Çorumluoğlu, “Şehzadeler Belediyemiz tarafından hazırlanan akıllı defterlerin dağıtımında yer almaktan büyük mutluluk duydum. Akıllı defterler öğrenmenizi kolaylaştıracak ve ben inanıyorum ki geleceğin Türkiye’sinde burada konuşan sizler olacaksınız. Onun için çok çalışın ve size hediye edilen akıllı defterlerinizin kıymetini bilin. İleride sizler de bu millete faydalı bireyler olun” dedi.

“HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKSINIZ”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun. Bu yıl ilk defa okulla tanıştınız, öğretmeniniz, kitaplarınız, dersleriniz oldu. Şimdi okullu oldunuz. Sizlerden büyük beklentimiz var. En güzel eğitimleri alacaksınız inşallah. Türkiye’nin aydınlık yarınlarında, siz söz sahibi olacaksınız. Biz her zaman sizlerin yanındayız. Başarılarınızla gurur duyacağız. Bugün de sizlere akıllı defter hediye ediyoruz. Bu defter sizler gibi akıllı. Dersi daha kolay anlayabilmeniz, yazma ve silme işlemlerinde zaman kaybını azaltarak, öğrenme sürecinizi ve kalitesini arttıracak. Aynı zamanda öğretmenlerinizin de işi kolaylaştıracak. Siz her şeyin en güzelinde layıksınız. Hepinize başarılar diliyorum.”

AKILLI DEFTER NEDİR?

Başkan Çelik, defterin kullanımıyla ilgili de şu bilgileri verdi; “Akıllı defter içinde yazma tekniklerinden çarpım tablosuna, Türkiye haritasından mıknatıslı satranç takımına kadar ilköğretim birinci sınıfında bir öğrenciye lazım olabilecek her tür aktivite bulunuyor. 16 sayfa olan defterin yazı bölümü 4 sayfadan oluşuyor. Tüm yazma işlemlerini ve yazma reflekslerinin gelişimini sürdürebilecek kalitede olan akıllı defter, aynı zamanda görsel tasarımıyla matematiğin de öğrencilere sevdirilmesini amaçlıyor. Defterin sonunda satranç oynama teknikleri çizgi karakterlerle eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Defterin arka iç kapağında ise mıknatıslı bir satranç seti bulunuyor.” Defterler öğretmenler ve öğrencilerden büyük beğeni topladı. 4 bin adet basılan akıllı defterlerin

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45