Başkan Çelik 'Türk Kızılayı göğsümüzü kabartıyor'

Ağustos 16 ,2017



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman ve yönetimini makamında ağırladı. Türk Kızılay’ının tüm Dünya’ da saygın bir yardım kuruluşu olduğunu ifade eden Başkan Çelik, Kızılay’ a kurban bağışında bulunarak Kurban Bayramında bir den fazla kurban kesecek olanların bir kurbanını vekâlet ile Kızılay’a vermeleri çağrısında bulundu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ in geçtiğimiz yıl Kızılay’ a kurban vekâleti verdiğini ifade eden Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman “Kızılay olarak geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda vekâletle kurban kesimi için değerli Belediye Başkanımızdan destek almak için kendisini ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz yıl da Başkanımız bizlere katkı vermişlerdi. Bu katkıları nedeni ile kendisine çok teşekkür ediyoruz. Türk Kızılay’ı olarak biz vekâletle kurban kesmeyi amaç edinmiş bir kuruluşuz. Bunu yapmamızda ki amacımızda bir yıl boyunca bu etlerin muhafaza edilerek mazlumun sofrasına ulaştırmaktır. Bugün bu vesile ile değerli başkanımızı ziyaret ettik ve başkanımızın kurban vekâletine talip olduk. Geçtiğimiz yıllarda her bağışçımıza yapmış olduğumuz ürünler olan bir kavurma ve bir kıyma gönderiyorduk. Hayırsever vatandaşlarımızın yoğun baskısı ile bunlarda artık bu yıldan itibaren ihtiyaç sahiplerine gidecek ve buda çok büyük bir bağış olmuş olacak” dedi.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA KURBANIMIZI VEKÂLETLE KIZILAY’A VERİYORUZ”

Türk Kızılay’ın yurt içinde ve uluslararası arenada Türk milletinin göğsünü kabartan çalışmalara imza attığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Türk Kızılay’ı Manisa şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerini Şehzadeler Belediyesinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kurban Bayramı Müslümanlar için, İslam âlemi için son derece önemli bir bayram. Biz inananlar Allah için kurbanlarımızı kesiyor ve Allah’a adıyoruz. Öncelikle ifade etmeliyim ki imkânı olan herkesin kurban kesmesi lazım. Bir kurbandan sonra ki kurbanlarını da Türk Kızılay’ı gibi göğsümüzü kabartan, başarılı ve hayırlı hizmetler yapan hayır kuruluşlarımıza vekâlet yöntemi ile vermeleri lazım. Evde kurban kesmeden, vekâlet ile kurban kestirmenin esas itibarı ile çok doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü çocuklarımız ailemiz ve çevremiz bir kurban kesildiğini görmeli. Bu inancı bizler, bizden sonraki nesillere de aktara bilmek için yaşatmalıyız. Biliyoruz ki çevremizde bazı aileler birden fazla kurban kesiyorlar. Burada birden fazla kesilen kurbanların vekâlet ile kestirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması son derece önemli. Bu nokta da tereddütsüz bir şekilde güvene bileceğimiz, ibadetlerimizi yerine getirmek için vekâletlerimizi tereddütsüz verebileceğimiz kurumların başında da Türk Kızılay’ı gelmektedir. Gerçekten de hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın 4 bir yanında büyük ve başarılı çalışmalara imza atarak, bizim ne kadar büyük ve necip bir millet olduğumuzu, merhamet medeniyetinin yeryüzünde nedenli temsilcisi olduğumuzu dosta ve düşmana ilan etmektedirler. Geçen yıl Türk Kızılay’ına vekâletle kurbanımızı vermiştik. Bu yılda gönül rahatlığıyla kurbanımızı vekâletle Kızılay’a veriyoruz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza da çağrıda bulunuyorum; Birden fazla kurban kesenleri mutlaka bir kurbanları ile ilgili Türk Kızılay’ına vekâlet versinler. Böylesine güzel ve hayırlı hizmetlere vesile oldukları için yönetim kuruluna ve Türk Kızılay’ının tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45