Başkan Çelik 'Nevruz Bayramı kültür coğrafyamıza hayırlar getrsin'

Mart 20 ,2018

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 21 Mart Bahar Bayramı olan Nevruz nedeni ile bir mesaj yayımladı. Nevruz’ un yeni gün anlamına geldiğini ifade eden Başkan Çelik “Baharın gelişini simgeleyen ve yeni gün anlamına gelen Nevruz Bayramı’nın tüm milletimize güzellikler ve yenilikler getirmesini diliyorum” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 21 Mart Nevruz Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik Mesajında: “Nevruz Bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, ananevi ve temeli 5 bin yıllık Türk tarihine dayalı bir bayramdır. Hepimizin toprağın uyanmasını, tabiatın canlanmasını simgeleyen Nevruz Bayramı`na verdiğimiz önem elbette ki büyüktür. Bizim kültürümüzde önemli bir yeri olan ve baharın gelişini simgeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı kültür coğrafyamıza hayırlar getrsin. Bizim Balkanlardan Orta Asya'ya kadar uzanan kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana kutlanan Nevruz, hepimizin ortak değeri ve hepimizin ortak bayramıdır. Bizler, dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı vatanın ve milletin mensuplarıyız. Hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu topraklarda, asırlar boyunca farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlar bir arada, huzur içinde yaşamıştır. Bu nedenle Ülkemizin zor günlerden geçti bu günlerde bu anlamlı günü, el ele, gönül, gönüle vererek kutlayarak birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılmalıyız. Başta aziz milletimiz olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm halkların Nevruz Bayramlarını kutluyor Nevruz'un, barış ve esenliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.