BAŞKAN ÇELİK'TEN ESNAF İÇİN ÇAĞRI

Eylül 18 ,2019

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yayımladığı mesaj ile Ahilik Haftası’nı kutladı. Başkan Çelik “Esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadıkları sorunların çözümünde belediye olarak her zaman ve her şartta yanlarındayız. Bir tuş mesafesi yakınlarında olduğumuz esnaf ve sanatkarlarımızın, toplumumuza sağladığı yarara ve toplumsal geleceğimiz açısından önemine dikkat çekiyor ve bu nedenle tüm hemşehrilerimi, ihtiyaçlarını esnaf ve sanatkarlardan karşılamaya çağırıyorum.” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ahilik Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Şehzadeler Belediyesi olarak esnaf ve sanatkarlara büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Çelik mesajında şöyle dedi; “Ahilik, milletimizin teslim olduğu değerler manzumesinden beslenir. Sanatla ustalığın, ilimle çalışmanın, güzel ahlakla birleştiği ve insanın kafasını bilgiyle, bedenini sanatla, kalbini sevgiyle donatan sistemin adıdır. Ahilik Teşkilatı, 13.yüzyıldan itibaren Cumhuriyetin kuruluşuna kadar Esnaf ve sanatkarların oluşturduğu birlik olarak başarıyla hizmet vermiştir. Birlik ve beraberliğimizin geliştirilmesinde, toplumsal güvenin tesisinde, işsizlik sorunu ile nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanmasında, milli gelirin tabana yayılmasında çok önemli yeri olan esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadıkları sorunların çözümünde belediye olarak her zaman ve her şartta yanlarındayız. Bu nedenle bugüne kadar esnaf odalarımız ve esnaf temsilcileri ile danışma meclisi toplantıları düzenleyerek esnafımızın sorunlarını kendilerinden dinleyerek çözümü noktasında da birlikte hareket ettik. Üretim ve tüketim alışkanlıklarının, ticari usullerin değiştiği ve büyük bir rekabet ortamında tüm dünyaya hitap etmekte ve yaşanan yoğun rekabette aynı kalite standardını tutturmakta zorlanan esnaf ve sanatkarlarımızın, yaşadığı sorunların aşılması için Ahilik Sistemi’nden çıkarılacak önemli derslerin olduğunu ve bunu tüm tarafların katılımıyla bilimsel bir şekilde ele almanın çok yararlı olacağını düşünüyorum. Millet olarak bu değişim ve dönüşüme müthiş ihtiyacımız var. Bir tuş mesafesi yakınlarında olduğumuz esnaf ve sanatkarlarımızın, toplumumuza sağladığı  yarara ve toplumsal geleceğimiz açısından önemine dikkat çekiyor ve bu nedenle tüm hemşehrilerimi, ihtiyaçlarını esnaf ve sanatkarlardan karşılamaya çağırıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ahilik Haftası’nı kutlar, haftanın milletimize, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diler, esnaf ve sanatkar kardeşlerime selam ve saygılarımı sunarım"