BAŞKAN ÇELİK ŞEHZADELERDEKİ VİRÜSLE MÜCADELEYİ ANLATTI

Mart 23 ,2020



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  koronavirüsün (COVİD 19), ülkemizde de görülmesinin ardından virüsle mücadele kapsamında Şehzadelerde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Koronavirüsün ülkemizde de görülmesiyle birlikte virüsün bir salgına dönüşmemesi için bir dizi tedbir ve hizmet hayata geçirilirken; Şehzadeler Belediyesi de bu konuda seferberlik ilan etti. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik önderliğinde belediye ekipleri, teyakkuza geçti. 

 

BELEDİYE İLK GÜNDEN TEYAKKUZA GEÇTİ

Başkan Çelik “Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan koronavirüsle (COVİD 19)  mücadele kapsamında,  Şehzadeler Belediyesi olarak ilk günden itibaren bir dizi önlem ve çalışmayı hayata geçirdik.” diyerek, virüsle mücadelede yaptıkları çalışmaları anlattı.  Başkan Çelik şöyle konuştu; “Koronavirüsün ülkemizde de görüldüğünün Sağlık Bakanlığımız tarafından duyurulmasının ardından yetkililerce virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için yapılan duyuru ve tavsiyeleri vatandaşlarımıza ulaştırabilmek için özel tasarımlar yaparak, belediyemizin bütün resmi sosyal paylaşım hesaplarında yayınladık. Zorunlu kalınmadığı sürece sokağa çıkılmaması gerektiğini, ellerin sık sık yıkanması gerektiğini ve ellerin nasıl yıkanması gerektiğini anlatan tasarımlarımızı vatandaşlarımızla paylaştık. Belediyemizin sosyal ve kültürel etkinliklerinin tamamını iptal ettik. Ülkemizde virüse bağlı ilk ölümün meydana geldiğinin açıklanmasının akabinde Gençlik Merkezimizde ve mesleki kurslarımızda verilen eğitim çalışmalarımızı durdurduk. Gündüz Bakım Evi ve Kreş Hizmetlerimize ara verdik. LGS ‘ye hazırlanan öğrencilerimiz için uzaktan eğitim çalışmalarını hayata geçirdik.  Belediye hizmet binamız ve ek hizmet birimlerimizde dezenfekte çalışmaları yaptık ve bina girişlerine dezenfektanlar koyarak, gelen vatandaşlarımızın da bunları kullanmasına olanak tanıdık. İlçemizdeki toplu kullanım alanları parklarımız, parklardaki oyun grubu ve fitness gruplarımız ile banklarımızda dezenfekte çalışmaları yaptık. Sokaklarımızı ilaçlı sularla yıkadık ve yıkamaya devam ediyoruz. İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile ibadethaneler ve okullarda dezenfekte çalışmaları yaptık. Periyodik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Koronavirüsle mücadele kapsamında kullanılan dezenfekte maddelerinde fahiş fiyat artışlarının önüne geçebilmek için zabıta ekiplerimiz sık sık denetimler yaptı ve yapmaya devam ediyor.  Virüsün bir salgına dönüşmemesi için yayınlanan genelgelerle kapatılan iş yerlerinin genelgelere uyup uymadıklarını yaptığımız denetimler ile sıkı takip altında tuttuk.”  

60 YAŞ VE ÜSTÜNE ÖZEL HİZMET

Virüsün özellikle etkilediği 60 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının önüne geçebilmek için ilçedeki bankları geçici bir süreliğine kaldırdıklarını, bu şekilde sosyal mesafe oluşturulmasını amaçladıklarını kaydeden Başkan Çelik “Yapılan evde kal uyarılarına uyan 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın alışveriş ihtiyaçlarını belediyemiz bünyesinde kurduğumuz ekiplerimiz ile karşıladık. Onların eczane, pazar, market alışverişlerini yaparak yardımcı olduk. Sağlığımız için özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu göstermek amacıyla onların geride bıraktıkları ailelerinin ihtiyaçlarını yine belediyemiz ekipleri karşıladı.” şeklinde konuştu.

“LÜTFEN SİZ EVİNİZDE KALIN”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün makamları ile seferber olduğunu ve virüsle etkin bir mücadele yürütüldüğünü belirten Başkan Çelik şöyle devam etti; “Devletimiz koronavirisle mücadele için bütün gücüyle seferber durumdadır. Geçmişte gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ile nice zorlukları aşmış necip bir milletin fertleriyiz. İnanıyorum ki bu zorlu süreci de yine birlik ve beraberlik içinde en az zararla atlatacağız. Ancak hemşehrilerimizden yetkililerin yaptığı uyarılara azami üçlüde riayat etmelerini rica ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız, polisimiz, yerel yönetimler vatandaşlarımızın sağlığı için durmaksızın çalışıyor. Vatandaşlarımız da evlerinde kalarak, yapılan çalışmalara en büyük desteği vermiş olacaklardır. Virüs alacağımız tedbirlerden güçlü değil. ”

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45